Tre Kronor vann mot Schweiz med 4-3

Lördagen den 18:e Maj blir ett viktigt datum i historien eftersom Sverige återigen vann mot rivalen Schweiz. Med publiksiffrorna 9 085 var detta ett möte som de flesta ville se och något som verkligen imponerade på oss här i redaktionen, vi kunde knappt sitta still under rysaren som pågick och vi jublade stort när Sverige kvitterade med 4-3 i tredje perioden.

Det var endast 10 minuter speltid kvar och vi satt som på nålar tills Oliver Ekman-Larsson avgjorde matchen med det viktiga skottet in i målburen. Förbundskaptenen Rikard Grönborg meddelade följande: ”Det var puls nere på bänken. Jätteskönt med tanke på hur det varit de senaste matcherna där det egentligen varit avslaget. I dag var det långt ifrån fläckfritt, men någonting vi gjorde bra idag var att vi kämpade hårt”

När SVT Sport intervjuade Nylander hade han följande att säga om matchen: ”Spelar man med grymma spelare är det inte svårt. Det är bara att passa pucken så går den in i mål.”

Vi kan inte annat än hålla med och tyckte precis likadant, det svenska laget har presterat otroligt väl just på grund av att den är fylld med skickliga spelare. Dessutom är lagspelet på topp och samarbetet fungerar klockrent vilket även syns med resultat som dessa mot en tuff motståndare i Schweiz.

Schweiz ledde tidigt med hjälp av en kontring som skapades via spelaren Sven Andrighetto, men Tre Kronor lyckades ta tillbaka spelet med hjälp av stjärnduon Alexander Wennberg och William Nylander. Nylander njuter dessutom av en poängsuccé utan dess like med 13 poäng med fem matcher in i VM-turneringen.

Sverige möter idag Lettland och naturligtvis hoppas vi på en utmärkt prestation av den starkaste VM-truppen på länge. Vi hoppas på många snygga mål och en dominant insats, men vad som händer ikväll kan bara framtiden avgöra. Vi håller helt enkelt tummarna och väntar med spänning!