Här ser du hockey på TV i vinter

Hockey är en favoritsport bland svenskar. Det är inte så konstigt med tanke på sportens förmåga att göra människor taggade och exalterade. Men det är inte alla som har tid eller pengar att bege sig iväg och se en riktig match framföras live. Vilken tur då att nästan alla svenska hushåll har minst en TV.

Så vart vänder man sig egentligen om man vill se hockey och annan sport på tv? Tja, du tar hjälp av oss på tvsport.se. Tvsport.se är det bästa stället att hitta de mest omfattande och uppdaterade TV-scheman för live ishockey på TV i Sverige.

C More har rättigheterna till SHL och Hockeyallsvenskan

Hockeyallsvenskan är nog ändå det hockeyevenemang som lockar flest svenskar. Men såklart även SHL. I Sverige är det i dagsläget C More som äger rättigheterna för de bägge hockeyturneringarna. Så hur gör man då för att se C More på sin TV?

Jo, för att se de bästa ishockeymatcherna behöver du alltså ett abonnemang hos C More. För att få tillgång till alla hockeymatcher från SHL och HockeyAllsvenskan behöver du det så kallade Premium Plus-paketet. 

Vill du inte ligga ute med så mycket pengar kan du istället teckna det så kallade Plus-paketet. Då får du 5–10 utvalda matcher per månad från SHL respektive HockeyAllsvenskan. Det är dock C More som väljer ut matcherna slumpmässigt. Så vill du inte missa någon match kan det vara bättre att skaffa Premium Plus-paketet.

När du har ett plus-paket hos C More kan du antingen streama matcherna direkt via din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Men för dig som föredrar att se matcherna via din TV kan du givetvis göra även detta. Då castar du helt enkelt till din TV med hjälp av din smarta enhet – eller använder dig av en traditionell HDMI-sladd.

Viasat visar NHL

Sändningsrättigheterna för den nordamerikanska ligan ägs av Viasat. Således är det Viasat Sport du ska vända dig för att se NHL på din TV. Viasats streamingtjänst heter, som du säkert redan känner till, Viaplay. 

Med ett abonnemang på Viaplay kan du se alla matcher från NHL, världens tuffaste hockeyliga. Då kan du streama NHL direkt på din dator, smartphone eller surfplatta. Givetvis kan du casta till din TV för en storskärmsupplevelse.

För att se alla NHL-matcher behöver du abonnemanget som heter Viaplay Total. Detta kostar 449 kr/månaden och då får du tillgång till alla Viasats sporträttigheter.

Viasat & SVT och TV3 sänder VM-turneringen i hockey

Den årliga VM-turneringen i hockey innehas av både SVT, TV3 och Viasat. Åter igen är det därför Viasats sportkanal eller streamingtjänst Viaplay du ska vända dig till för att se matcherna under mästerskapet.

De kommande åren delar även SVT och TV3 på rättigheterna. TV3 har rättigheterna till VM 2022 medan SVT visar VM 2021 och 2023. Därefter har TV3 tagit över rättigheterna fram till 2028. Således är det deras respektive TV-kanaler du ska slå på för att se de nervkittlande spelen under världsmästerskapet i ishockey. TV3 hittar du på Viaplay och Viafree, och SVT:s streamingtjänst heter SVTPlay.