Live Streams

Hitta Live streams för sport på tv. Här kan du se Fotboll, Hockey, Bandy, Ufc och mycket mer när du streamar sport online. Du kan uppleva sport online när den är som bäst via din dator, mobil eller surfplatta. 

 

Hur man streamar sport på tv

Du som tittar på sport vet säkert om att du kan streama många olika evenemang utöver de klassiska tv-paketen som kostar en hel del pengar per månad. Live streams finns det gott om på internet, exempelvis via spelbolag där du kan betta på diverse matcher samtidigt som du spelar, eller varför inte via gratis streams du kan njuta av med hjälp av testperioder hos de olika tjänsterna. Vi vet givetvis att det även finns olagliga streams på nätet, men det är något vi verkligen avråder ifrån eftersom sändningskvaliteten kan vara bristfällig, källan kan befinna sig vart som helst i världen, samt att det inte är lagligt. Dessa live streams kan dessutom stängas ned när som helst och det vill du verkligen inte mitt i en viktig match som du sett fram emot ett längre tag. Hur går du då tillväga för att streama sport på tv? Det är faktiskt väldigt enkelt och det enda du behöver ha är en surfplatta, en mobiltelefon eller en dator. Sedan är det bara att klicka in dig på någon av de moderna tjänsterna som finns tillgängliga idag för att se på matcherna i realtid. Vissa kostar mer medan andra kostar mindre, men i denna guide kommer vi gå igenom de mest populära alternativen som finns på den svenska marknaden idag så att du enklare kan göra ditt val.

Vill du veta mer?

[bg_collapse view=”button-blue” color=”#ffffff” icon=”zoom” expand_text=”Läs Mer” collapse_text=”Visa Mindre” ]

 

Fotbolls Streams

Dagens moderna tjänster fungerar inte längre som traditionella tv-kanaler utan som direktströmmande media som skickas till din dator från tjänstens servrar. Ett utmärkt exempel på detta är Viaplay som sänder flera olika ligor live, bland annat Premier League och Champions League. Du hittar även alla dagens matcher hos Viaplay, men om du vill se de allra bästa lagen möta varandra är deras tjänst en av de främsta i Sverige.  Med hjälp av reprisfunktioner kan du även gå tillbaka 48 timmar i tiden för att återuppleva spänningen om du inte hade möjlighet till det när matchen gick av stapeln. Strömmande media fungerar alldeles utmärkt på samtliga enheter i hemmet, bland annat i din smartphone, surfplatta eller dator. Tjänsten från Viaplay är stabil, säker och krypterad – samt att det kostar 399 kronor i månaden.  Som ny kund har du även möjlighet till en kostnadsfri period på 2 veckor om du vill testa tjänsten innan du bestämmer dig. Andra utmärkta val för strömmande media med fotboll i fokus är bland annat Betsson, NordicBet och Unibet – dock kan du endast se på Serie A, La Liga och Bundesliga via deras plattformar. Hos SVT Play kan du streama VM samt svenska cupen helt gratis, och hos Dplay finner du Europa League samt VM-kvalmatcher. Eurosport Player är en ytterligare tjänst som streamar fotboll och deras utbud består av Bundesliga, Europa Leage och MLS som är väldigt populärt i USA.

 

Hockey Streams

Om hockey är sporten du brinner för allra mest kan vi rekommendera tjänsterna LeoVegas som sänder CHL och KHL, SVT Sport som gör detsamma helt gratis, samt C More som har rättigheter att sända SHL. Viaplay har säkrat upp rättigheterna till NHL och det är även anledningen varför deras tjänst kostar allra mest, något som kan vara en nackdel för den prismedvetne tittaren. De allra flesta spelbolag streamar ishockey, dock endast de lägre ligorna CHL och KHL. Dessa är bland annat Unibet, Bet365, Nordicbet och Betsson – men du hittar även många fler.

Fördelar med att streama sport

En stor fördel med en live stream är att du oftast inte behöver betala för att se på matcher, de bjuds nämligen som ett tillägg när du registrerar dig på en bettingsajt idag. Det kan dock vara så att du behöver ha pengar på ditt spelkonto, men det är ett litet pris att betala för att se på de allra flesta idrottsevenemang du kan tänka dig. Tack vare streams slipper du även att bry dig om vilka tv-kanaler som har rättigheter och inte. Du kan titta på de flesta sporter i realtid, dessutom när du vill. Det är alltid ett plus för dig som har ett brinnande intresse för många olika idrottsevenemang, men framförallt för dig som letar efter så mycket variation som möjligt. Även flertalet Pay Per View-events som kostar pengar att köpa i länder som USA sänds via exempelvis Viaplays tjänst och då är det faktiskt en fördel eftersom du inte behöver betala för dessa då priset ofta kan överstiga 500 kronor per gång.

Nackdelar med Live Streams

Tack vare att stora jättar som Viaplay har säkrat upp rättigheterna för att sända eftertraktade sporter behöver du hosta upp en hel del pengar om du vill se de mest populära matcherna i de bästa ligorna idag. Det finns även andra nackdelar förknippade med strömmande media, dock har de att göra med din anslutningshastighet, datamängden som ingår i ditt abonnemang – men även hårdvaran du använder för att strömma med. En nackdel med strömmande media kan exempelvis handla om anslutningen via 4G nätverket. I vissa delar av Sverige är den mycket sämre och då kan en strömmande tjänst du betalar för bli värdelös om du inte kan koppla upp dig ordentligt. Detsamma gäller enheten du strömmar med, den kan till exempel vara för gammal eller utdaterad vilket innebär att livesändningen ”hackar” eller laggar. Med tv-sända kanalpaket får du alltid tillgång till sport på tv utan att behöva krångla eftersom sändningarna sker via satellit, samt att tv sport i mångt och mycket är stabilare i områden med dålig mobiltäckning, eller där det inte finns möjlighet till fiberanslutet internet.  

Live Stream FAQ

I denna del kommer vi besvara några av de vanligaste frågorna som gäller live streams, bland annat vad det kostar och hur mycket data som används vid sändningarna. Du kan se detta som en FAQ där vi besvarar de allra vanligaste funderingarna gällande strömmande media.

Hur mycket data krävs det att titta på en fotbollsmatch som streamas live?

En lågupplöst sändning i 240p eller 360p drar endast 300 megabyte i timmen. En HD-video upp till 1080p kan använda upp flera gigabyte i timmen. Det är alltså alltid bra att kontrollera vad du har för gräns för datamängd per månad om du tittar via mobilen. Samt att du alltid bör vara uppkopplad till ett WiFi nätverk när du streamar sport. De mindre mobilskärmarna kräver inte heller särskilt hög upplösning. Om du tittar på sport via tv är en obegränsad datamängd att föredra.

Finns det gratis live streams?

Både ja och nej, det är faktiskt en lite klurig fråga. De flesta bettingbolag erbjuder sporter via deras hemsidor som du kan titta på live. Dock krävs det oftast att du gör en initial insättning innan du kan se på dem. Det är dock väldigt små summor det rör sig om och de flesta bettingsajter låter dig titta på live streams med endast 50 kronor i spelsaldo. SVT Play är däremot helt gratis att använda även om utbudet kanske inte är lika stort som tjänsterna som kostar pengar. DPlay och Eurosport Player är däremot billigare alternativ än Viaplay och C More eftersom de endast kostar 79 kronor i månaden.

Vilka sporter går att streama?

De flesta sporter går faktiskt att se live, men särskilt de mest populära ligorna som NHL, NBA, UFC, Europa League, Serie A, La Liga och så vidare. Du hittar även F1, tennis, golf och mycket mer bland utbudet om du bestämmer dig för att titta på live streams. [/bg_collapse]