Tyson Fury agerade hjälte

Den ständigt aktuella boxaren Tyson Fury mötte precis svensken Otto Wallin, men han är även känd för att ha gått en oavgjord match mot Deontay Wilder i en av förra årets mest sedda fajter.

Nu är han åter i medierna, dock inte på grund av sin boxning utan något helt annat: han stoppade en främling som försökte ta livet av sig. Det hela utspelade sig när en man dök upp vid hans dörr och talade om för Fury att han ville avsluta sitt liv, men att han först ville diskutera det med honom.

Tyson Fury har själv brottats med liknande tankar och han har gjort flera officiella uttalanden om det. Han missbrukade bland annat kokain och alkohol, samt att han gick upp till 180 kilo. Utöver detta har han också kört sin Ferrari mot en bro i över 300 kilometer i timmen.

Tyson Fury och hans depression

SVT Sport intervjuade Fury redan i september och då sa han följande om sin mentala hälsa:

”Jag har brottats med depression och ångest i hela mitt liv. Jag var nere på botten och försökte ta livet av mig. Det var en riktigt tung period, men jag kom tillbaka av en anledning. För att sprida ordet om mental ohälsa och visa att det finns ett ljus i slutet av tunneln. Det går att bli bra igen.” För att satsa pengar på de bästa boxningsmatcherna kolla in Comeon bonus för de bästa bonusarna hos comeon.

Går ut i sociala medier och berättar om främlingen som besökte honom

Tyson Fury använde sociala medier för att berätta mer om mötet som märkbart påverkade honom:

”Det var en märklig upplevelse som har gjort mig skärrad. Han berättade att han tänkte ta livet av sig, men ville prata med mig först. Vi pratade och sedan tog jag med honom ut på en löptur på fem kilometer. Det kändes som att det funkade för när han lämnade så verkade han glad.

Alla där ute som lider av mental ohälsa, snälla begå inte självmord. Livet blir bättre, jag lovar. Det finns hjälp att få. Du kan återgå till personen du har varit. Kom igen, ge aldrig upp! Fortsätt att resa er precis som jag gjorde i tolfte ronden mot (Deontay) Wilder.”

Tyson Fury anses vara en ”peoples champ”

Tack vare att stjärnan är både ödmjuk och ärlig har flera fans kronat honom som en slags ”peoples champ”, ett uttryck som innebär att han är gemene mans mästare. Det är alltså inte enbart hans talangfulla boxning som gör honom känd idag, utan även hans sätt att agera mot fans, motståndare och människor som har problem i sina liv.

Efter mötet mot Otto Wallin stormade han exempelvis in i Wallins omklädningsrum för att krama om honom. Han prisade dessutom den svenske stjärnan med följande ord:

”Jag vill tacka Otto för en fantastisk fajt. Jag har hela tiden sagt att man aldrig ska underskatta någon utan i stället visa alla respekt. Han gav mig en bra match och borde vara stolt över sin insats. Sverige borde vara stolta över honom. Han tog många slag från mig, både mot kroppen och huvudet.”

Tyson Furys nästa match

Vi i redaktionen är inte helt säkra på om det blir av, men det ryktas att Deontay Wilder 2 blir nästa möte för Fury. Om detta sker kan det bli den största fighten någonsin, men vi får helt enkelt avvakta och se hur det utvecklar sig. Nu återtog dessutom Anthony Joshua sina mästartitlar från Andy Ruiz Jr. och en match mot honom kan bli aktuell också.