Bästa online-TV som visar vädret

Här på TVSport.se hittar du som läsare allt som berör sport på TV i Sverige. Men vi är så mycket mer än endast en plattform för sport. Vi tipsar också om annat som han vara behövligt i dagens Sverige, däribland vädret.

Nedan går vi igenom den bästa online-TVn för väderprognoser i vårt avlånga land. Allt för att du ska få all nyttig information om vädret samlat på en och samma plats!

Håll koll på vädret med en väderkarta

Det smartaste sättet att hålla koll på det svenska vädret är att använda sig av en väderkarta. Det vill säga en karta över Sverige som visar hur vädret ser ut i alla delar av landet. Det fungerar ungefär som att se vädret på TV, bara det att du gör det online och slipper vänta på att det kommer en meteorolog och visar prognosen.

Med en väderkarta kan du själv söka efter plats i Sverige, som Stockholm, Göteborg eller Malmö och se vädret på plats. Men du kan också se vädret över hela landet om du kanske planerar en bilsemester längst små smultronställen i landet. Det blir mycket enklare att planera bilsemestern om man vet ungefär hur vädret ska bli. Det finns ju inget värre än att planera en semester om det blir spöregn varenda dag.

Se vädret på din mobil vart du än befinner dig

Tack vare våra smartphones kan vi numera hålla koll på vädret vart vi än befinner oss, när som helst dygnet. Du går helt enkelt in på din valda väderkarta via din mobils webbläsare, alternativt laddar du ner den via App Store/Samsung Play på din mobil. Då kan du hålla dig uppdaterad på väderprognoser över hela Sverige även när du sitter på tåget på väg till jobbet eller bara i soffan på morgonen. Att hålla koll på vädret är ett bra sätt att undvika att bli dygnblöt eller svettas alldeles för mycket under dagen.

Se hur vädret är i andra delar av världen

De allra flesta kartor tillåter en att se hur vädret är i andra delar av världen också. Du behöver alltså inte vara låst till Sverige om du till exempel vill se hur vädret är i Danmark eller Spanien. Du skriver helt enkelt in en stad i landet du ska besöka, som Köpenhamn eller Madrid, och får då upp en prognos över vädret.

Slipp överraskningarna – var beredd på vädret!

Genom att hålla koll på väderkartan via din dator eller mobiltelefon slipper du således väderöverraskningar. Åtminstone majoriteten av dem. Du kan kolla vädret på morgonen innan du beger dig till jobbet, under lunchpausen på jobbet när du överväger att gå ut en runda och på kvällen på väg till träningen. På så sätt kan du bättre planera vad du ska ha på dig och huruvida du ska packa med ett paraply eller inte. Du behöver inte släpa på ett paraply om vädret ändå ska bli bra, på samma sätt behöver du kanske inte klä dig i en vinterjacka om solens strålar ska vara framme hela dagen.