Johanna Larsson ute ur Swedish Open

Johanna Larsson var den sista svenska spelaren kvar i Swedish Open som spelas i Båstad för tillfället. Hon förlorade mot serbiska spelaren Aleksandra Krunic som besegrade henne med poängsiffrorna 6-4, 6-7, (5-7), 6-4. Även om Wimbledon pågår för fullt så tycker vi att det är viktigt att täcka även lokala turneringar och framförallt våra svenska stjärnor som Johanna Larsson.

Rankad 45:e i världen

Hon är född 1988 och spelar idag professionell tennis, något hon började göra så tidigt som 2006. Hittills har hennes bästa rankning i världen varit 45:e plats och hon spelar högerhänt tennis. Hon är en mycket duktig spelare som ofta kvalat in på flera turneringar som Grand Slam, WTA och ITF, samt att hon tagit sig till kvartsfinal i Australienska Öppna.

Idag är hon 30 år gammal och efter förlusten hade hon följande att säga till reportrarna: ”Jag räddade två matchbollar i andra och tycker jag spelar till mig tillräckligt bra lägen för att vinna matchen i tredje. Jag tycker att jag har matchen vid brejket fram till 4-3 men den glider mig ur händerna, spelade inte bra i motvinden.”

Vi är givetvis besvikna över förlusten och framförallt med tanke på att det var en så jämn match. Vi hoppas att hon kan samla krafterna åt komma tillbaka ännu starkare i nästa turnering, samt att vi nu får följa utländska spelarna spela klart i Swedish Open istället.

Larsson har faktiskt vunnit Swedish Open tidigare, nämligen 2015 när den spelades på samma plats som i år. Då tog hon sin första WTA-titel någonsin och det hade varit trevligt att se henne vinna den återigen, men tyvärr så får vi nöja oss med någon annan detta år. 2018 vann hon dock sin andra WTA-titel i Tyskland vilket innebär att hon har avancerat väl de senaste åren.

Det är alltid intressant att följa tennis och framförallt aktuella svenska spelare som lyckats ta sig till toppen. Vi håller tummarna för att det ska gå vägen nästa gång helt enkelt!