Så spelar du in sport från ESPN

Om man verkligen är en sportälskare så vill man inte missa en sportsändning med den sport man är glad i. Det kan vara basket, hästar eller fotboll. Man vill se sitt lag spela den viktiga matchen. Det är dock lätt att missa dessa matcher, särskilt om de spelas i andra tidszoner och visas här mitt i natten. Då är det skönt att kunna spela in sändningen.

Förr kunde man ställa in sin videospelare på att spela in från en viss kanal vid ett visst klockslag. Det var ett bra sätt att inte missa ett program man ville se. Det kanske sändes vid en tidpunkt man inte kunder kolla, eller så tittade man på något annat på en annan kanal. Idag streamar de flesta det de vill se och man får hoppas att kanalen eller tjänsten lägger upp sändningen i efterhand om man inte kan se den live.

Det är dock inte alltid fallet, speciellt inte med sport. Men det finns en lösning. Precis som på 90-talet så kan man nu spela in de sändningar man vill se men inte hinner med då det sänds. Borta är dock VHS-band med grynig kvalitet. Idag sker allt digitalt och du får samma kvalitet som om du hade sett det då det sändes från början.

Läs mer om hur du gör i stegen här under.

Steg 1 – Ladda ner Audials Movie

Först behöver du ladda ned programvaran Audials Movie till din dator. Det är gratis att ladda ner och det finns på företagets hemsida. Därefter installerar du det. Det går till precis som andra installationer och du följer de olika stegen tills det att installationen kan avslutas. Detta steg avslutas med att du startar programvaran på din dator.

Steg 2 – Spela in från ESPN

När programmet har startat får du upp flera alternativ i mitten av skärmen. Detta är de olika tjänster du kan spela in från, välj ESPN. Öppna där efter din webbläsare och gå till ESPN:s hemsida. När du startar sändningen eller videon så kommer programmet börja spela in denna.

Steg 3 – Spara filen på datorn

I det tredje steget sparar programmet filen automatiskt. Den kan sparas i en av flera videoformat, exempelvis Mp4. Audials Movie taggar filen på ett bra sätt så att videons namn kommer upp när du spelar den. Du kan spela upp videon direkt i programmet, eller öppna den med en annan videospelare på din dator. Du kan även föra över den till dina andra enheter för att titta på den på, exempelvis, din telefon.

Många fördelar

Det finns många fördelar med den här tjänsten och programmet från Audials. Dels så behöver du inte missa en sändning på ESPN igen. Det betyder att många av de sportprogram du tycker om kan avnjutas när det passar dig. Eftersom det är en amerikansk kanal så är det ofta nattetid de intressantaste programmen och matcherna går. Det är problemet med olika tidszoner.

Det är ett smidigt sätt att genomföra inspelningen på och som ger en video i hög kvalitet. Alternativen är betydligt mer arbetsamma och tidsödande.