Serena Williams vinner igen

En av de allra främsta tennisproffsen någonsin Serena Williams har verkligen imponerat på oss de senaste dagarna. Hon var väldigt dominant i gårdagens match där hon besegrade Barbora Strycova med poängsiffrorna 6-1, 6-2. Hon är även nära ett rekord eftersom hon bara ligger en Grand Slam titel bakom Margaret Courts.

Detta rekord sattes dock så sent som 70-talet och modern tennis har blivit mycket mer avancerad jämfört med dåtidens spel.

Slår Williams Rekordet?

Williams har dock goda möjligheter att slå rekordet och med tanke på att hennes serve ligger precis under 200 km /h får motståndarna verkligen kämpa för att få bollen över nätet. Detta var även fallet i matchen mellan Strycova och Williams då den tjeckiska spelaren fick använda all sin kraft för att mota tillbaka de stenhårda servarna.

Poängsiffrorna talar även sitt tydliga språk och Strycova hade inte mycket att sätta emot. Simona Halep väntar nu i finalen och hon har varit rankad etta i världen vilket förmodligen innebär ett tuffare motstånd än vad Williams fick i denna match.

Publiken på plats applåderade även om det var en väldigt enkel match för Serena Williams, något som återigen bevisar hur otroligt skicklig hon är som spelare. Hon blev intervjuad av pressen på plats efter matchen och då hade hon följande att säga: ”Det känns bra, speciellt efter ett sådant här år. Det har känts bättre för varje match och nu känns det verkligen bra och jag kan koncentrera mig på tennisen. Det är en fantastisk upplevelse varje gång jag får uppleva den här känslan.”

Hon spelade även precis mixed dubbel med tennislegenden Andy Murray, framförallt för att få mer speltid. Det verkar ha gett bra resultat, i alla fall om vi tittar på hur enkelt hon besegrade Strycova. Det märks också att Williams verkligen brinner för sporten även efter alla dessa år, något hon meddelade på följande vis: ”Jag älskar det jag gör!”.