Roger Federer vann för hundrade gången och är nu klar för semifinal

Roger Federer mötte japanen Kei Nishikori  för att kvala in på semifinalen och även om Nishikori vann första set så kom Federer tillbaka med full styrka i nästkommande set. Poängsiffrorna blev 4-6, 6-1, 6-4, 6-4 och det märktes att Federer tog det lugnare i första för att sedan trycka på i följande set.

Denna vinst blev även hans hundrade och den uppkommande semifinalen blir även hans trettonde. Till reportrarna på plats meddelade han följande gällande sin prestation: ”Du glömmer bort det i ögonblicket, men ett fan sade grattis till mig. Det var ett fint sätt att göra det på. Så härligt.”

Den sista kvartsfinalen som spelas blir mellan Rafael Nadal och Sam Querrey vilket innebär att vi kan få en semifinal mellan Nadal och Federer, något som vi verkligen ser fram emot. De har inte mötts sedan 2008 och det hade blivit ett historiskt ögonblick som de flesta tennis fans väntat på länge.

De tio senaste vinnarna i Wimbledon är följande:

2018: Novak Djokovic
2017: Roger Federer
2016: Andy Murray
2015: Novak Djokovic
2014: Novak Djokovic
2013: Andy Murray
2012: Roger Federer
2011: Novak Djokovic
2010: Rafael Nadal
2009: Roger Federer

Vem som vinner årets Wimbledon kan vi endast spekulera kring, men om vi måste sätta pengar på det så är det någon av trion Federer, Djokovic och Nadal.

Många har undrat hur dessa tre herrar har lyckats dominera ställningen så pass länge som några av världens bästa spelare, men Djokovic anser att det hela handlar mycket mer om mental förmåga jämfört med fysisk: ”Självförtroendet, givetvis tar vi med oss allt vi har lyckats med under våra karriärer ute på banan, de flesta andra spelarna känner press, medan vi är bekväma på centercourten.”

”Förutom det, så tar det timmar av träning, förberedelser och återhämtning. Det är en livsstil. Hängivenhet betalar tillbaka sig. Jag tror att alla vi topp tre-killar är olika, men det vi har gemensamt är kärleken till spelet och att vi är väldigt dedikerade.”