Djokovic besegrade Federer

Finalen mellan två av världens bästa tennisspelare var en ordentlig rysare där ingen ville ge vika. Matchen pågick i totalt 24 game och det var ett tiebreak som avgjorde vinsten. Novak Djokovic blev gårdagens vinnare och han tog sin femte titel i Wimbledon med hjälp av hans vinst mot legendaren Roger Federer.

Poängsiffrorna 7-6 (7-5), 1-6, 7-6 (7-4), 4-6, 13-12 (7-3) talar sitt tydliga språk och den tuffa matchen kommer nu skrivas in i världshistorien som en av de jämnaste på länge. Det var en felträff på sista bollen som fick Federer att förlora det hela och att det gick till så små marginaler är givetvis något som skapar rysare som vi fans älskar att se.

Med finalmatcher som dessa öppnas ögonen upp för tennis ytterligare och det är givetvis positivt för sporten i helhet. Vi i redaktionen gillade verkligen årets Wimbledon och med underhållande matcher som dessa är vi helnöjda med resultaten.

”Ville prestera och vinna”

Djokovic intervjuades av pressen efter vinsten och han hade följande att säga: ”När jag var liten och drömde om att bli tennisspelare var det här i Wimbledon jag ville prestera och vinna. Denna vinst är extra speciell för mig när jag kan dela den med min son och familj som är här och tittar.”

Även Federer gav en kommentar efter förlusten: ”Jag ska försöka glömma denna. Det var en lång match, den hade allt. Jag hade mina chanser och Novak också. Jag tyckte vi spelade fantastisk tennis. På ett sätt är jag nöjd med mitt spel men Novak var fantastisk. Grattis kompis, det där var galet, bra gjort.”

Djokovic räknas som en av de främsta spelarna i världen efter att ha både besegrat Rafael Nadal och Roger Federer, och han började med tennis vid fyra års ålder och proffsdebuterade redan som 16-åring. Som lite kuriosa är han dessutom känd för imitationer av andra spelare, något som går att hitta via YouTube.