Simona Halep dominerade Williams

Simona Halep blev vinnaren av Wimbledon på damsidan när hon mötte den legendariska spelaren Serena Williams. Hennes vinst gav henne även den första titeln i den världsberömda turneringen och det skedde dessutom via en dominant insats. Poängsiffrorna blev 6-2, 6-2 och hon öppnade upp första set med en tidig ledning med 4-0, något som Serena Williams aldrig återhämtade sig från.

Williams var ute efter ett rekord som finns kvar sedan 70-talet gällande antalet Grand Slam titlar och med en vinst över Halep hade hon besegrat även Margaret Courts rekordsiffror. Med tanke på att Halep endast var rankad sjua i världen förväntades inte en vinst, men hon fick det att se enkelt ut vilket överraskade oss i redaktionen totalt.

Hade Williams en dålig dag?

Vi vet inte om Serena Williams hade en dålig dag eller vad det berodde på, men hon verkade göra många misstag och släppa igenom bollar alldeles för ofta. Simona Halep returnerade däremot i princip allt som Williams servade och det var det talangfulla försvarsspelet kombinerat med den enorma pressen som avgjorde vinsten i slutändan.

Williams intervjuades efter den tuffa förlusten men hon tog det bra: ”När är en spelare spelar som Halep gjorde idag är det bara att lyfta på hatten. Grattis till allt ditt hårda arbete.”

Halep i sin tur dedikerade sin vinst till sin mor: ”Det var en väldigt speciell vinst för mig. När jag var liten så var det min mammas dröm att jag skulle vinna Wimbledon och det är väldigt speciellt för mig att kunna uppfylla den drömmen. Det var absolut min bästa match i karriären. Självklart så har alltid Serena inspirerat oss så tack för det.”

Vi kan inte annat än att lyfta på hatten här i redaktionen och gratulera Simona Halep för en underhållande och dominant insats mot en av världens bästa spelare. Årets Wimbledon har varit en av de mest spännande på länge och vi är väldigt nöjda med resultaten och de underhållande matcherna!