Tre svenska spelare klara för Franska öppna i tennis

Rebecca Peterson, Johanna Larsson och Mikael Ymer har gjort något historiskt för Sverige, de är alla klara för den andra omgången i Franska öppna, något som inte skett på över 13 år. Detta är första gången som vår nation har tagit sig vidare med så många spelare i en Grand Slam turnering och vi i redaktionen är givetvis otroligt imponerade av våra svenska stjärnor!

”Det är fantastiskt för svensk tennis och vilken bedrift av dem. Samtidigt är det viktigt att inte vara nöjd nu, de är säkerligen hungriga på att vinna fler omgångar” meddelade landslagsansvarige Jonas Svensson i ett pressmeddelande.

En av framtidshoppen är Mikael Ymer som besegrade slovenen Blaz Rola i tre raka set med poängsiffrorna 6-0, 6-3, 7-6. Han får nu möta den tyske spelaren Alexander Zverev som är rankad femma i världen, något som verkligen är en utmaning för 20-årige Ymer. Han kommenterade även sin vinst på följande vis: ”Jag är lyckligt lottad och tacksam över att jag kan göra något jag tycker om. Att det är checkar som tillkommer är bara att tacka och ta emot, så klart, en stor bonus. Men jag är ingen som kliver av banan och säger ”yes, här kommer en mille in på kontot”. Utan det är mer kul att vara här och spela matcher mot de bästa i världen. Det är det viktigaste för mig.”

Rebecca Peterson som dessutom är rankad etta i Sverige vann enkelt över Julia Putintseva med poängsiffrorna 2-0 i set. Nästa match sker mot kroatiska spelaren Donna Vekic som är rankad 24 i världen, något som kan bli en redig utmaning för Peterson.

Johanna Larsson vann över Magdalena Rybáriková i två raka set och det var något av en skräll med tanke på att motståndaren är rankad högre. Nästa match för Johanna sker mot spanjorskan Garbine Muguruza som är en av de bästa i världen och även rankad topp 20.

Johanna Larsson kommer att vara en redig underdog mot Muguruza, men med tanke på hur bra det har gått hittills för de svenska spelarna kan vi hoppas på en härlig vinst även denna gång. Svenskarnas prestationer imponerar och påverkar även den svenska tennisen positivt vilket vi verkligen gillar. Vi ger våra svenska spelare tummen upp och önskar dem lycka till!