Sven Fornling planerar comeback

Den svenske boxaren i lätt tungvikt Sven Fornling har intervjuats flertalet gånger om en eventuell comeback trots den allvarliga hjärnblödningen han ådrog sig under matchen mot Dominic Bösel. Tanken var att han skulle boxas om IBO-bältet men det hela slutade i en allvarlig tragedi som gjorde att han nästan miste livet.

Nu har Fornling dock gått ut och meddelat att en återkomst är nära, dock utan sin gamla tränare. Detta utvecklade han via följande ord till SVT i en intervju under gårdagen:

”Min nuvarande tyska tränare (Bulent Baser) kommer få sparken. Jag tycker att han gjorde ett dåligt jobb helt enkelt. Jag skyller inte ifrån mig, det är jag som får bära det stora skamhuvudet för att jag gjorde en dålig match men han hjälpte mig inte jättemycket i ringhörnan, vilket han skulle ha gjort.”

Lycklig att han lever

Efter den ödesdigra matchen berättade Sven Fornling om den mörka tiden efter sjukhusvistelsen och hjärnblödningen. Detta gjorde han redan i november förra året och då hade han precis kommit hem:

”Jag är tacksam över att jag lever och mår bra. Men min själ smärtar mig, jag vet att jag inte gjorde matchen som jag borde, jag vet att jag kunde vinna den. Det är klart att jag tänker att min fru kunde bli utan sin man och mina barn kunde bli utan en far. Men med det sagt, så tar man risker i livet och är det något jag vill lära mina barn så är det att ta risker.”

Promotern tyckte att han skulle lägga ned karriären

Erol Ceylan är Fornlings promotor och enligt honom borde han ha lagt ned karriären efter skadan. Direkt efter knocken gav han ut ett uttalande till media om det hela, något som lät såhär:

”Måtte Gud vara med honom och med tanke på att skadan är så pass allvarlig så kanske det är bäst att avsluta hans karriär. Det är några av de saker vi får diskutera när han blivit bättre. Nu får vi ägna oss åt Sven och stödja honom i den här processen och finnas där för honom.”

Comeback trots alla nederlag

Sven Fornling visar på ett otroligt kämparglöd och enligt honom själv fanns det inga andra alternativ än att återkomma till boxningsringen:

”Jag ska tillbaka till ringen. Det har varit ett beslut som vuxit fram och jag har pratat med med familjen om det och ville se till att när jag väl kom fram till ett beslut ville jag hålla det. Jag skulle komma tillbaka starkare eller skita i det helt och hållet.”

Mardrömsmatchen slutade i den 11:e ronden efter flera tunga slog mot Fornling som gick ned i mattan för att ändå resa sig upp igen. Bara en liten stund efter åkte han ned i mattan ytterligare en gång och då bröt domaren det hela. Hur framtiden kommer se ut rent prestationsmässigt är oklart, men Fornling har beslutat att inte ge upp drömmen om IBO-bältet.

Det kan även dyka upp en chans att slåss mot Badou Jack för WBA titeln längre fram, beroende på hur han lyckas med sin comeback.