Boxaren Otto Wallin får superfajt

Otto Wallin är en tungviktsboxare som nu får möta Tyson Fury, en välmeriterad och välkänd boxare som är känd för hans järnvilja och personlighet. Wallin får ny förmodligen möta Fury den 14:e September i Las Vegas, dock är det hela inte klart officiellt utan matchen är bestämd muntligt mellan båda parter enligt en insatt källa.

SVT Sport har fått information från källan som beskriver händelseförloppet följande: ” Det är sant. De förhandlar och har kommit väldigt långt. Så pass långt att Otto i dag satte sig på ett flyg till New York för att börja träna. Troligtvis presenteras matchen i början av nästa vecka. Furys team vill ha matchen och det vill Otto också.”

Wallin vs Tyson Fury

Även ESPN har börjat rapportera om supermatchen mellan Wallin och Tyson Fury, men datumet är fortfarande något oklart. Det finns uppgifter om både 14:e September, men även den datumet 21:a September i Boston har funnits med i bilden.

Otto Wallin är rankad fyra i världen, men Tyson Fury är en helt annan utmaning än vad han har mött tidigare. Med 20 vinster och 13 avslut är Wallin obesegrad inom boxning, något som dock är vanligt inom sporten där stjärnorna byggs upp sakta men säkert mot lägre motstånd.

Tyson Fury är däremot obesegrad i 29 matcher varav 28 av dem är segrar. Fury boxades förra året mot Deontay Wilder och klarade sig från ett enormt slag som skulle ha golvat de flesta. Många anser även att Tyson Fury vann den matchen vilket också pekar på hur duktig han är om han verkligen vill. Tidigare i karriären har han använt droger och pendlat upp och ner i vikt, något som han nu verkar ha lämnat bakom sig.

Vi är givetvis otroligt taggade inför detta historiska möte mellan två av de bästa boxarna i världen. Vi önskar Otto Wallin ett stort lycka till och håller tummarna att matchen verkligen blir av.