Conor McGregor gjorde en otrolig comeback

Conor McGregors vinst över Donald ”Cowboy” Cerrone blev historisk under helgen som gick. Det var även första gången som han knockat en motståndare i tre olika viktklasser (fjädervikt, lättvikt och weltervikt). Det hela skedde dessutom efter endast 40 sekunder av den första ronden vilket gjorde bedriften ännu mer imponerande. Kritikerna som var oroliga för återkomsten tystades också på samma gång och det verkar som att McGregor är i sin bästa form någonsin. Nu pratas det redan om en rematch mot Khabib Nurmagomedov, eller en fajt mot BMF-bältesvinnaren Jorge Masvidal. UFC har dock kritiserats för att ge McGregor matcher där han slipper brottas med sina motståndare eftersom han är mycket bättre stående, men om returmatchen mot Nurmagomedov verkligen blir av kommer det bli årets största gala.

Matchen mellan McGregor och Cerrone

Det blev faktiskt inte mycket till match och efter att McGregor missade sitt första slag duckade Cerrone nedåt för att gå på en nedtagning, något som dock avvisades snabbt och effektivt av McGregor. Efter detta kopplade han grepp om Cerrone och började slå till honom med sin skuldra mot ansiktet, något som chockade ”Cowboy” på en gång. Det märktes tydligt att han inte var beredd för detta och efter att ha fått tre snabba slag på raken började han stapla bakåt, något som fick McGregor att attackera med en huvudspark som träffade rätt på hakan. Detta blev också början på slutet och Cerrone föll ned till marken i en slags skyddande position medan McGregor haglade ned slag mot den liggande fajtern. Domaren avbröt till sist matchen och McGregor blev vinnare efter endast 40 sekunder.

Flertalet stjärnor på plats för att se på ”McGregor Show”

UFC må vara organisationen där matcherna anordnas, men med tanke på hur populär Conor McGregor blivit befann sig väldigt många stjärnor i publikhavet. Dessa var bland annat Tom Brady, Clarissa Shields, Nick Carter, Tony Robbins och Tyson Fury. Octagonen var också utsmyckad med ”Proper 12” reklam och irländarens whisky är numera sponsor för UFC, en aspekt som höjer hans värde enormt jämfört med de andra slagskämparna på kortet.

McGregor har bevisat att med hjälp av karisma, ihärdighet och lyckade resultat kan du ta dig väldigt långt i den växande sporten MMA. Det är dock inget som sker under en natt och väldigt många av de som fajtas i organisationen får mycket mindre betalt än McGregor. Det är endast ett fåtal stjärnor som tjänar riktigt mycket pengar och McGregor är en av dem. Han är så pass populär att varje motståndare han möter blir rik samtidigt, något han ofta refererar till ”Red panty night”. UFC bossen Dana White är minst lika glad och organisationen behövde verkligen få tillbaka McGregor i storform. Hans frånvaro från sporten är aldrig bra och med tanke på att han endast är 31 år gammal har han väldigt mycket kvar att ge. Det verkar dessutom som att han inte längre motiveras av pengar eftersom han har så mycket av den varan, något som faktiskt gör honom bättre än någonsin. Vi i redaktionen väntar med spänning på nästa match och hoppas innerligt att det sker inom kort!