Låna pengar till att se matchen live från läktaren?

De allra flesta stora fotbollsmatcher visas på tv, gratis eller mot betalning. Man kan göra det riktigt stämningsfullt i tv-soffan med vännerna och duka upp med snacks och dricka, men ibland vill man faktiskt uppleva matchen live från läktaren. Biljetter till fotbollsmatcher har blivit allt dyrare med åren, både i Sverige och utomlands. Biljetter till riktigt stora matcher som till exempel Liverpool – Real Madrid kan kosta över 2000 kronor, och det är kanske inte alltid man har ett sådant belopp över i sin månadsbudget. Därför ska vi ta en titt på vilka lånemöjligheter som finns, om du ska låna ett mindre belopp – till exempel för att köpa en matchbiljett.

Vad är en jämförelsetjänst?

En jämförelsetjänst för lån fungerar som en plattform som ger dig nödvändig information om de olika långivarna och lånen de erbjuder. Här finns alltså all information samlat på ett och samma ställe, vilket gör att du slipper göra research på egen hand. Dessa sidor är gratis att använda, och du behöver alltså inte låna pengar när du använder en jämförelsetjänst för lån. Kanske är du bara är intresserad av att undersöka vilka möjligheter som finns, om du skulle hamna i en situation där ett lån är aktuellt?
Du kan använda dig av en jämförelsetjänst för att få hjälp med att jämföra olika finansiella lösningar, och hitta det lån som passar dig och dina behov. Ska du till exempel låna pengar till att kunna se en fotbollsmatch så behöver du inte titta efter så höga belopp, men det kanske är andra faktorer som spelar in. Till exempel när utbetalningen ska ske, du kanske spontant har bestämt dig för att gå på matchen och då krävs ett lån som kan erbjuda utbetalning samma dag.

Hur fungerar det egentligen om man ska låna en mindre summa?

Det kan som sagt vara riktigt dyrt att sitta i läktaren när ens favoritlag spelar, men kanske är det en ’once in a life time’ upplevelse, eller något du har längtat efter riktigt länge? Om du överväger att låna pengar, till exempel till matchbiljetter, så är det viktigt att du undersöker vilka lånemöjligheter du har. Många lån börjar på 500 kronor, så det är absolut möjligt att låna mindre belopp på 500-3000 kronor. Men tänk på att jämföra lånen innan du bestämmer dig, de har alla olika räntor, löptid och utbetalningsdatum. Var noga med att välja ett lån som passar dig och syftet med lånet, så att du även kan betala tillbaka pengar utan problem.

Kom ihåg att du ska vara 18 år, ha en fast inkomst och helst inte ha några skulder för att ta ett lån. När detta är sagt så finns det som sagt massvis med olika lån, som alla har olika villkor. På en jämförelsetjänst kan du jämföra olika online lån, så att du slipper kontakta de olika bankerna för information. När du har hittat det lån som passar dig, går du sedan vidare din långivarens hemsida, och det är här du skickar in din låneansökan.