Fredrik Samuelsson kritiserar Friidrottsförbundet

Några dagar sedan kritiserade Fredrik Samuelsson Friidrottsförbundet för deras låga prioritering av mångkampen, men han träffade även förbundskaptenen för att diskutera det hela vidare.

Via ett inlägg på Facebook tog han upp diverse punkter som han var missnöjd över, till exempel att förbundet inte bryr sig om mångkampen eller de som utövar det. Tack vare att inlägget spreds som en löpeld fick han svar nästan omedelbart från förbundet via Karin Torneklint som är förbundskapten.

 

Även generalsekreteraren Stefan Olsson har blivit kontaktad och känslan är nu bättre än några dagar tidigare enligt Samuelsson. När han fick frågor av reportrar gällande vilka punkter som han anser är viktigast svarade han följande:

”Finnkampen är nu i helgen till exempel. Där är inte mångkampen med. Att få in en trekamp i Finnkampen är en av punkterna jag vill trycka extra på. Det samma med Folksam GP och liknande tävlingar.”

Samuelsson poängterade även att det även ligger ansvar hos media att belysa sporten flitigare, även om det givetvis också handlar om förbundet och vad de kan göra åt saken.

Han anser själv att intresset är stort och det utvecklades också närmare via följande uttalande:

”Jag känner verkligen att det finns ett stort intresse för mångkamp generellt. Rent personligen så har jag ju ett jävla drag runt mig. Det är många som vill se mig tävla. När jag är med på EM och VM så har jag tio, femton stycken som är där för att se mig. Min dröm är att vara med på OS och slå de svenska rekorden. Inne och ute. Sen vet man inte hur länge man har orken att fortsätta men jag har inga planer på att lägga av.”

Vi i redaktionen önskar honom all lycka till i fortsättningen och är även glada över spridningen på sociala medier som hjälpte honom framåt i frågan.