Hedvig Lindahl om sin flytt till Wolfsburg

Fotbollsstjärnan Hedvid Lindahl gick till Wolfsburg efter prestationerna i VM där svenska damlandslaget vann VM-brons. Nu berättar hon mer ingående om hennes tid i klubben och varför hon valde Tyskland före Spanien, ett land dit flera andra svenska spelare valt att flytta för att avancera i karriären.

Både Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson gick över till CD Tacón tidigare i år men Lindahl valde ett helt annat lag, dessutom i en helt annan liga. Gällande flytten meddelade hon följande:

”Vi övervägde lite alternativ inom famlijen och det var det sportsliga som avgjorde. Wolfsburg har chans att spela i en Champions Leaguefinal inom ett års tid. Jag tror att jag kan hjälpa till på den resan med mina erfarenheter och mitt kunnande.”

Efter debutmatchen kändes det bra enligt Lindahl och hon ansåg dessutom att hon nu kommit vidare i karriären och anslutit till ett ännu bättre lag:

”Det känns som att jag har kommit till ett ännu bättre lag än Chelsea. Vi förlorade ju mot Wolfsburg varje gång vi mötte dem i dubbelmöten. Det märks i mentaliteten hos tjejerna här, de har en väldigt proffsig inställning.”

Äran att få spela i ett topplag som Wolfsburg

Enligt Hedvid Lindahl handlar flytten till Wolfsburg om äran att få med i ett topplag och spela bland några av de bästa i världen. Hon är redan 36 år gammal och vi vet inte exakt när hon tänker lägga av med fotbollen. Men det pekar på att detta var hennes sista flytt i karriären.

Wolfsburg tog in Lindahl för att ersätta en skadad målvakt. Det var nämligen Alma Schult, en spelare som hon hyllade via följande uttalande: ”Schult är en otroligt duktig målvakt och det här är hennes hem. Jag kommer in just nu för att hjälpa klubben, när hon kommer tillbaka hoppas jag att jag kan bidra med en annan profil och målvaktstyp.”

Tack vare Hedvid Lindahl har Wolfsburg hållt nollan i samtliga matcher hittills. Det är något som hon givetvis är väldigt nöjd över. Vi är beredda att hålla med och önskar henne ett stort lycka till i det nya laget!