Arvid Brorsson bröt skenbenet

Örebro vann över Nyköping i Svenska cupen men händelsen som de flesta medier rapporterar om var benbrottet som skedde under matchen när Arvid Brorsson fick bäras ut med bår.

Även om ÖSK vann blev vinsten överskuggad av den hemska olyckan och enligt uppgifter var det en smäll under matchen som orsakade benbrottet. En operation är inplanerad inför Torsdagen och vi hoppas givetvis att det hela går bra för talangen Brorsson.

Viktor Prodell gjorde det enda målet men det räckte för att kamma hem vinsten. Även om han uttryckte sina sympatier till den skadade lagkamraten: ”Jag tyckte så synd om Brorsson. Den här matchen var hans, vi kämpade för honom.”

När det hela hände lade sig Brorsson ned på planen och skrek av smärta, något som var hemskt att se för alla som tittade.

Gjorde allsvensk debut som 18 åring

Arvid Brorsson spelar som försvarare åt Örebro SK i dagsläget och han är 20 år gammal samt även född i Örebro själv. Den 1 december 2016 skrev Brorsson på ett kontrakt på tre år med A-laget. Han har även medverkat i många landskamper i Sveriges U19 landslag.

Det var i juli 2017 som han dessutom gjorde sin allsvenska debut från start för Örebro SK. Han spelade hela matchen som mittback och blev även utsedd till bästa spelare i laget, en otrolig merit för en debut i ett allsvenskt lag.

Viktor Prodell i sin tur spelar som anfallare åt Örebro SK och är redan 31 år fyllda med en lång och meriterad bakgrund inom fotbollen. Han har hittills slutat i topp 10 för den allsvenska skytteligan hela tre gånger. Den bästa placeringen blev en tredjeplats. Under 2016 var han med en längre period och kämpade om titeln men slutade fyra.

I januari 2019 skrev han på kontrakt med Örebro SK där han spelar i dagsläget. Vi önskar nu laget ett lycka till i framtiden och hoppas givetvis att Arvid Brorsson repar sig inom kort.