Vinnarna av Guldbollen och Diamantbollen avgjorda

Igår avgjordes vem som skulle vinna Guldbollen och Diamantbollen på den prestigefyllda fotbollsgalan, och vinnaren för herrsidan blev ingen mindre än Victor Lindelöf.

Som en av de främsta spelarna i det svenska landslaget har han etablerat sig som en av de bästa mittbackarna bland de svenska stjärnskotten, men även i laget Manchester United där han spelar till vardags. Detta var dessutom andra året i rad som han vann priset och enligt honom själv är det mycket hårt arbete som ligger bakom det hela:

”Jag tycker det är roligt och det visar att man gjort något bra och att folk tycker om det. Det innebär bara än mer hårt arbete, och förhoppniningsvis har jag några år kvar och kanske kunna ta ytterligare någon. Det är aldrig väntat. Tyckte att jag hade ett starkt fjolår, men det här är ingenting man går runt och tänker på. Man blir glad när de ringde, men det är ingenting man tänkt på. Man blir stolt och tacksam. Det är det största individuella priset man kan få i Sverige. Att jag nu står med två stycken är mäktigt.”

Caroline Seger vinner Diamantbollen

Diamantbollen gavs ut till Caroline Seger för andra gången, och hon höll även ett längre tacktal för att belysa områden inom sporten som blivit mycket bättre, bland annat jämställdheten, besökarsiffror och så vidare.

Seger fick sedan frågan av medierna på plats om hur det kändes att vara Sveriges bästa spelare, något som hon besvarade på följande vis:

”Det är såklart jättestort och efter det här året så är det här en otroligt fin utmärkelse man får. Och att få avsluta det på bästa möjliga här på fotbollsgalan så är bara att njuta av stunden och det har jag lovat mig själv att göra.”

Alla röster inte lika positiva till individuella priser

Andreas Granqvist som själv vann Guldbollen för två år sedan anser dock att priserna bör skrotas helt och hållet. Denna åsikt delar även förbundskaptenen Janne Andersson som tidigare meddelat att han inte känner sig bekväm med att sitta i juryn.

Enligt Granqvist skulle han hellre vilja se lagpriser:

”Jag tycker inte att vi ska ha någon Guldbollen alls. Det är bättre att man har lagpriser i stället för individuella priser för det är ju en lagsport. Jag hade föredragit att man delade ut lagpriser i stället. Jag tycker inte att man ska ha individuella priser i en lagsport.”

Emil Forsberg håller inte med

Åsikterna går i sär en hel del när man frågar spelarna själva, och kollegan Emil Forsberg håller inte alls med om Granqvists uttalande:

”Det får väl stå för ”Granen”. Jag tycker att det är bra med individuella priser, det får folk att jobba mot något, att ha ett mål och att vilja bli bäst. Guldbollen symboliserar att du haft en bra säsong precis som priset till årets mittfältare eller back. Jag tycker att det hjälper folk att sträva efter att bli bättre. Sedan är det alltid laget före jaget men individuella priser behöver inte vara fel. ”

Hur man än ser på frågan anser vi i redaktionen att vinnarna förtjänade sina priser och vi önskar dem ett stort lycka till i framtiden!