Magdalena Eriksson blir lagkapten för Chelsea

En av våra absoluta toppspelare på damsidan i fotboll heter Magdalena Eriksson och hon har nu blivit utnämnd till lagkapten för laget Chelsea. Hon spelar som vänsterback till vardags och har även burit bindeln under själva försäsongen, men får nu uppdraget på heltid.

Hon kommenterade det hela till SVT Sport med följande ord:

”Jag fick reda på det i går och blev först chockad, men väldigt glad så klart och hedrad, otroligt häftigt att få det förtroendet. Det är mycket stolthet och glädje.”

Chelsea mot Tottenham

Under helgen är det premiär i engelska Super League där Magdalena deltar tillsammans med Chelsea som spelar mot Tottenham på Stamford Bridge. Det har även varit ett omtalat möte och Eriksson kommer också att få leda laget med hjälp av kaptensbindeln som hon fick av tränaren Emma Hayes.

När hon fick frågan om hon kommer ändra något i laget svarade hon på följande vis: ”Så mycket som möjligt kommer jag att vara den jag är, vara äkta, de har ju valt mig som lagkapten för den jag är, det kanske kommer lite mer formella uppdrag bara, som att prata med journalister.”

 magdalena eriksson

magdalena eriksson

Tränaren Emma Hayes är otroligt imponerad över vår supertalang, något hon meddelade på följande vis via lagets officiella hemsida:

”Hon har mognat både på och utanför planen, hon är en bra kommunikatör, hon är inte rädd för att säga till sina lagkamrater vad de behöver göra, hon är ärlig och reflekterande. Magda är den som är mest redo att leda laget den här säsongen. Jag vet att hon är väldigt stolt över det och hon kommer att bära bindeln på samma övertygande sätt som de tidigare kapterna.”

Vi önskar Magdalena Eriksson ett stort lycka till med det ärofyllda uppdraget och hoppas att det går vägen i Chelsea som dessutom är ett av de mest kända fotbollsklubbarna i världen. Vi i redaktionen kommer även följa hennes karriär vidare för att ge dig fler löpande uppdateringar framöver.