Vasyl Lomatjenko vinner ny titel

En av de bästa boxarna i världen som många till och med benämner som GOAT eller Greatest Of All Time som det är en förkortning av, vann återigen en titel när han besegrade Luke Campbell på en gala i London.

Vasyl Lomatjenko är ett namn som många känner igen, men det finns mycket kuriosa kring legenden. Till exempel att han hade 396 segrar på 397 matcher under sin tid som amatör, eller att han fick revansch mot mannen som besegrade honom hela två gånger.

Flera Världsmästarbälten

Efter sin karriär som amatör har han klättrat i flera olika viktklasser och vunnit många världsmästarbälten genom att helt enkelt dominera sina motståndare med ett utmärkt fotarbete och snabba händer. Under helgens gala i O2 Arena i London besegrade han återigen en utmanare, denna gång Luke Campbell som också är en före detta OS-guldmedaljör.

Lomatjenko vann dock denna match på poäng och inte avslut vilket innebär att det var ett tuffare möte än han kanske tänkte sig. Han är just nu i sin ”prime” som det brukar kallas i USA, en ålder där han presterar allra bäst enligt experterna inom boxning.

Bob Arum som är en känd promoter inom boxningsvärlden hade följande att säga efter helgens match: ”Han är uppe på samma nivå som Muhammad Ali, Marvin Hagler, Sugar Ray Leonard med flera.”

Vasyl Lomatjenko blev proffs under 2013 och redan vid andra matchen fick han utmana för ett världsmästarbälte. Det blev dock en förlust, men tredje matchen gav honom en ny chans och då vann han också titeln vilket är en otrolig prestation efter så få matcher som professionell boxare.

Även om helgens möte mot Campbell slutade i poängsiffror lyckades Lomatjenko golva honom i rond nummer 11. Han vann dock med poängsiffrorna 119-108, 119-108, samt 118-109 vilket pekar på en dominant insats.

I mötet stod flera bälten på spel, WBA, WBO samt WBC-bältet. Alla dessa tre fick han ta med sig hem efter vinsten och efter insatsen hade han följande att säga:

”Det här kanske är min turplats. Jag gillar att vara här och de brittiska fansen är bäst i världen.”