Pacquiao vinner mot Thurman

Manny Pacquaio är redan 40-år gammal men presterar foertfarande på en hög nivå, något som märktes vid matchen mot Keith Thurman under helgen. Pacquiao vann med poäng och det blev ett delat domslut men slutligen dömdes matchen till honom vilket även pekar på hur jämn den var.

Efter mötet med Thurman fick han frågor om hur det kändes att vinna, något som besvarades följande: ”Det var kul. Min motståndare är en bra fajter och boxare. Han var stark.. jag tror han gjorde sitt bästa, och jag gjorde mitt bästa. Jag tror vi gjorde fansen glada ikväll.”

Denna vinst innebär dessutom att han nu är WBA-mästare i weltervikt och detta är verkligen en comeback med tanke på att han höll sig undan sporten i två år efter den tunga förlusten mot Jeff Horn, en match som de flesta trodde att han inte skulle förlora.

Det verkar som att Manny Pacquiao har använt tiden för att återhämta sig och återigen prestera på toppnivå och det är verkligen imponerande att se honom boxas fortfarande. Keith Thurman var tidigare obesegrad och dessutom 10 år yngre än Pacquiao som återigen pekar på att åldern endast är en siffra.

”Jag visste att matchen skulle vara jämn”

Thurman i sin tur svarade också på hur han kände efter den tuffa fighten: ”Jag visste att matchen skulle vara jämn. Men han hade momentum när han fick ner mig i första rundan. Jag var bara ett steg bakom han ikväll. Förlusten är en läxa jag tar med mig.”

Manny Pacquiao är inte enbart boxare utan även en politiker hemma i Filippinerna som givetvis också tar upp mycket tid i vardagen. Han är något av en levande legend i landet och invånarna stödjer honom fullt ut både i boxningskarriären och som politiker. Förutom att han boxas professionellt har han även hunnit bli överste i den Filippinska armén. Pacquiao är idag gift med sin fru Jinkee Jamora och de har varit det sedan år 2000, samt att de även har även fem barn ihop.