Sico har lagt fram avtalsförslag för ishockeyförbundet

Hockeyförbundet och Sico har haft sitt andra möte

 

Konflikten mellan Damkronorna och Svenska ishockeyförbundet har varit en historia som vi rapporterat om tidigare, men nu verkar det som att det börjar gå framåt enligt Klara Stenberg på Sico, spelarfacket för de inblandade hockeyspelarna.

Hon är hoppfull men vill inte lova något innan det finns underskrifter på papper, men enligt hennes egna ord ser det bra ut: ”Det har varit jättebra diskussioner, men man ska inte hoppas för mycket innan något är undertecknat.”

Ishockeyförbundet och Sico hade sitt andra möte under torsdagen och det var även dagen då avtalsförslaget lades fram. Klara Stenberg vill dock inte gå in på detaljer:

”Nej, jag vill inte gå in på några detaljer i innehållet eftersom inget är klart över huvud taget. Förbundet ska tänka och tycka kring detta och sedan ska vi ses igen inom en snar framtid, hoppas vi, så att vi håller uppe takten.”

Kravet från Sico väntas

Det finns även frågetecken som måste redas ut innan avtalen signeras och en stor del i det är försäkringarna:

”Det är en viss problematik i att det ankommer även på SDHL att lösa en del delar som de har med förbundet. Där får vi avvakta och det måste vi ta hänsyn till. Men vi måste ha våra spelare försäkrade.”

Förra veckan rapporterades det även om SHL som gav stöd ekonomiskt till förbundet för att lösa frågan för gott. Det gäller främst arbetsersättning vid landslagsspel som Damkronorna har haft som en stor och viktig punkt.

SHL själva betalar 400 000 kronor per år under tre år, men vi vet inte hur kravet ser ut från Sicos sida ännu. Stenberg tyckte inte heller att det var relevant att jämföra siffror i detta läge:

– ”Det är ju helt oväsentligt för mig eftersom det är ett avtal mellan SHL och förbundet. Det jag tänker på är att avtalet vi ska teckna nu är bra för spelarna.”

Händelseförloppet hittills är alltså att 43 spelare från Damkronorna strejkade från träningslägret i Bosön samt turneringen in Finland. Nu hoppas båda parter av konflikten att ett nytt avtal finns tillgängligt innan hemmaturneringen som sker i Luleå den 5-9 November.