Förlust för Frölunda i CHL

Frölunda är för tillfället mästare inom ligan CHL som är en förkortning av Champions Hockey League, en liga som grundats av 26 klubbar, 6 ligor och Internationella ishockeyförbundet.

Denna säsong började dock inte bra alls och under gårdagen kom den andra förlusten på raken. Frölunda har vunnit tre av fyra säsonger som ligan funnits och endast en final har missats sedan det började mellan åren 2014-2015.

Premiären förlorade de mot laget Graz på straffar, men igår kom nästa tunga förlust mot Mountfield. Det tjeckiska laget hade aldrig förut vunnit en bortamatch inom CHL och denna förlust sved förmodligen allra mest med tanke på hur dominanta Frölunda varit i tidigare säsonger. Åskådarsiffrorna var 3 895 och matchen spelades i Frölundaborg vilket borde ha gett hemmalaget en fördel.

Förlundas spel fungerade inte som de skulle

Frölunda hade även pucken väldigt länge under flera tillfällen men det var inte förrän i sista skedet som de fick till chanser på mål. SVT Sport och deras expert Jonas Andersson gav följande uttalande:

”Spelet funkar inte som det ska. Det är en sak att förlora matcher när du spelar bra, men de här sex perioderna… Det har inte varit strålande ishockey. Bitvis bra, men alldeles för långa perioder där Frölunda blir för omständliga och där det tar för lång tid, där backarna inte ansvarar för pucken.” Han avslutade även med orden: ”De förlorar rättvist.”

I detta skede ligger alltså Frölunda sist i gruppen efter två spelade matcher och vi kan endast spekulera kring anledningarna. Något står inte rätt till i laget och vi hoppas nu på en nytändning eller ett strategisnack som får dem att komma tillbaka starkare i årets turnering.

Djurgården i sin tur vann sin andra raka match mot Vienna och Bern vann mot finska Oulu. CHL är verkligen en intressant turnering där flera topplag får möta varandra från flertalet olika länder, en satsning som har visat på goda resultat tack vare att intresset har varit stort.