Otto Wallin försvarar sig från kritik

”Wallin på en lägre nivå”

Anthony Joshua var snabb med att kritisera Tyson Fury för att han tog en match mot Otto Wallin, något som Wallin nu försvarar via flera uttalanden.

Det som stack mest i ögat var att Joshua kallade Wallin som en boxare i en ”lägre nivå”, något som han givetvis blev irriterad över. Han ställde nyligen upp i en intervju med brittiska BBC  där han meddelade följande:

”Jag bryr mig inte allt för mycket. Jag vet att jag är på deras nivå.”

Anthony Joshua i sin tur var inte lika fåordig och hans kritik baseras på följande uttalanden som vi nu fått ta del av:

”Fury går upp mot Wallin och ingen pratar om det. Jag fajtades mot Wallin som amatör. Fury är en av de bästa boxarna i världen – han borde inte gå upp mot den här typen av boxare. Jag kan inte gå en match mot Wallin. Jag tror aldrig att jag skulle kunna gå upp mot en tungviktare på en lägre nivå.”

 

Fighten avgörs i Vegas

Matchen kommer gå av stapeln den 14:e september och det är således snart dags, men med hårda ord från Anthony Joshua tror vi att Otto Wallin endast blir mer taggad att vinna fajten, något som han förklarade med egna ord: ”Jag har inte varit på elitnivån i matcher men jag har sparrats mot de stora namnen och jag vet att jag är på deras nivå. Anthony Joshua, Kubrat Pulev, Adam Kownacki, Jarrell Miller, massvis av killar och jag vet att jag är på deras nivå.”

Förberedelserna sker i New York som är relativt nära Las Vegas jämfört med Sverige, men Wallin har tillgång till ett privat gym där han kan träna när han vill. Wallin utvecklade även sina tankar inför mötet:

”Det här är ögonblicket jag har drömt om sen jag började med boxning när jag var 15. Jag har förberett mig för detta, nu är det bara att jag möter det bästa motståndet jag någonsin ställts inför.”