Floyd Mayweather blir specialrådgivare

Floyd Mayweather är numera aktuell i OS-sammanhang i och med ett nytt uppdrag som går ut på att vara specialrådgivare åt den kinesiska OS-truppen i boxning. Målet är att Mayweather ska leda nationen till guldmedaljer i OS 2020 som anordnas i Tokyo.

Mayweather presenterades officiellt som rådgivare under tisdagen och detta är en stor händelse för Kina som har som målsättning att kamma hem ännu fler medaljer än i föregående OS där de lyckades vinna fyra medaljer totalt.

Inom sin proffsboxningskarriär avslutade Floyd Mayweather sin karriär med resultatet  50-0 via vinsten mot Conor McGregor som även blev en av världens mest sedda matcher. Han har även tagit en OS-medalj själv och detta skedde 1996 i Atlanta via en bronsmedalj.  Han är född 1977 i Grand Rapids Michigan och är son till Floyd Mayweather Sr. som själv boxades i sin ungdom och som numera agerar tränare åt sonen.

Förutom att nu ha tagit på sig uppdraget åt det kinesiska landslaget är Floyd Mayweather även känd som mentor åt den svenska boxaren Badou Jack som har smeknamnet ”The Ripper”, men utöver sin boxningskarriär är han även känd som ”Money” Mayweather, ett smeknamn som han fick efter ett möte med boxningspromotern Bob Arum där han fick en tid på sig att svara om han skulle ta en fight eller inte. Detta benämndes sedan som ”Money” time, alltså tiden för Mayweathers beslut.

Mayweather är dessutom en av de rikaste boxarna i världen och även om det inte är särskilt mycket pengar i proffsboxning på de lägre nivåerna så är det däremot miljoner på spel för de allra populäraste matcherna. Detta märktes senast vid matchen mot McGregor som gick över till boxning från MMA för att utmana Floyd Mayweather.

Det kinesiska landslaget har nu en av världens bästa boxare på sin sida och det ska bli spännande att följa utvecklingen mot OS i Tokyo 2020.