Världens snabbaste knockout skedde i helgens UFC gala

Helgens UFC gala var en numrerad sådan och i huvudmatchen möttes Jon Jones och Thiago Santos för lätt tungviktsbältet. Det var däremot inte därför som denna gala blev en världsnyhet och de flesta fokuserade på den otroligt snabba knocken på endast 5 sekunder som skedde i matchen mellan Jorge Masvidal och Ben Askren.

Så fort domaren hade gett klartecken rusade Jorge Masvidal in med ett flygande knä mot brottaren Ben Askren som blev golvad omedelbart. Askren i sin tur var förberedd på en lång brottningsmatch eftersom han har dominerat de flesta på marken, men Masvidal struntade fullständigt i de planerna och blev historisk med det snabbaste avslutet i UFC:s historia.

Föregående rekord stod på 6 sekunder och det var Duane ”Bang” Ludwig som innehöll bedriften länge för det snabbaste avslutet innan Masvidal blev historisk. Det är tveksamt om någon lyckas slå rekordet på 5 sekunder och fans runtom i hela världen jublade när de såg mötet live.

Det enda tråkiga med vinsten var att Jorge Masvidal hånade den medvetslöse Askren genom att själv låtsas bli medvetslös och ramla ned på marken. Det var dock mycket skitsnack som ledde upp till detta möte och Askren fick äta upp sina ord efter flertalet hån mot Masvidal.

På presskonferensen efteråt fick Masvidal frågor om avslutet och om det verkligen var nödvändigt att håna sina motståndare efter en fight. Hans svar att det var nödvändigt och att man inte ska kunna komma undan med vadsomhelst innan en match, samt att det måste finnas en gräns vad man kan skämta och driva om. Detta var väldigt personligt för honom och det märktes att han blev upprörd över alla trakasserier och skämt som ledde upp till det efterlängtade mötet.

Många stjärnor i sporten använder hårda ord innan matcher men är oftast vänner efteråt, men i detta fall tvekar vi om så är fallet.