Sverige vinner brons i Fotbolls-VM

Våra svenska hjältar kom hem med bronsmedaljer och är nu tillbaka i Sverige efter mästerskapet i Frankrike. I helgen besegrade de England för att knipa medaljen och slutresultatet blev 2-1 för Sverige, något vi givetvis är väldigt glada över!

På Götaplatsen i Göteborg firades spelarna med en riktig folkfest och det var över 25 000 åskådare på plats för att välkomna hem våra stjärnor. Caroline Seger stegade fram till mikrofonen och som lagkapten talade hon för hela laget med följande ord: ”Sverige, fy fan vad vi älskar er allihopa! Det har varit helt enormt att känna ert stöd, både på plats och här hemma. Att få vara med och uppleva detta tillsammans med er. Jag vill inte gråta, men det här berör mig väldigt mycket. Från botten av mitt hjärta: Stort jävla tack.”

Matchen var dock dramatisk och både Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson gjorde mål, samtidigt som Fridolina Rolfö skadade sig och blev ersatt av Lina Hurtig. Asllani själv åkte på en rejäl skada under turneringen och hon fick bäras av planen med bår, något som nu fick ett lyckligt slut med ett nytt mål i sista matchen för detta VM.

England kvitterade dock mot Sverige men deras mål dömdes bort och resultatet förblev 2-1. Efter matchen kommenterade Asllani turneringen och summerade det hela med följande ord: ”Varenda smäll, varenda svettdroppe man har lagt ner där ute. Allting har varit så värt det när man får en medalj runt halsen. Vi är så värda segern. Det är otroligt skönt.”

Ellen White var nära att kvittera mot Sverige och då hade slutresultatet sett helt annorlunda ut, men tack vare en närmare titt dömdes målet bort och det var självaste VAR-granskningen som låg till grund till det hela. Orsaken var hands och White var givetvis upprörd över det hela: ”Jag känner inte att den tar på armen. Jag försökte prata med henne. Men man får lita på att det var rätt beslut.”

Vi är dock väldigt glada över resultatet och firar nu bronsmedalj tillsammans med svenska folket!