Alexander ”The Mauler” Gustafsson lägger handskarna på hyllan

En svensk MMA-legend har avslutat sin karriär efter en tung förlust mot motståndaren Anthony Johnson under helgens UFC-gala i Globen. Alexander Gustafsson meddelade att ”The show is over” när han intervjuades efter matchen och kastade även av sig handskarna i octagonen.

Han blev intervjuad efteråt av flera medier men till SVT Sport meddelade han följande: ”Jag har det inte i mig längre. Jag är mycket bättre än vad jag visade här i dag. Det har varit en otrolig resa och jag är jättetacksam för att ha kunnat bilda ett liv tack vare den här sporten. Det har varit upp och ner, men det är en idrott och överlag har jag haft det riktigt bra.”

Alex var inte lika pigg på att växla slagkombinationer med motståndaren som i många av hans tidigare matcher och det märktes att något inte stod helt rätt till när vi tittade på matchen. Anthony Smith backade upp Alex mot buren flera gånger och när Gustafsson gjorde ett halvtaskigt försök att brotta ned Smith åkte han själv ned på backen med ryggen mot motståndaren.

Detta var början på slutet och Anthony Smith ströp ut Gustafsson med en så kallad rear naked choke i fjärde ronden. Alexander Gustafsson har dessutom funderat på pension från sporten sedan han förlorade andra gången mot mästaren Jon Jones 2018.

Alexander gustafsson

Angående pensionstankarna hade han följande att säga:” Jag gör inte det här för pengar utan för att jag vill vara bäst. Om jag inte kan vara det så… då är det vad det är.

– Jag har tränat hårt och kände mig avslappnad och redo för den här fajten. Men det räckte ändå inte. Om jag inte har det kvar i mig så är det ingen poäng att jag fortsätter.”

Vi tycker givetvis det är tråkigt att en legend som Alexander Gustafsson slutar med sporten, men förstår samtidigt hans resonemang kring det hela. Vi önskar ”The Mauler” lycka till med vad han än väljer att göra i framtiden!