Alexander Gustafsson möter Anthony Smith i Globen på Lördag

Alexander Gustafsson är en av våra allra främsta stjärnor inom MMA och han har även tagit sporten dit den är idag. Utan honom hade svensk MMA haft svårt att växa som det gjort och det är även tack vare honom vi får se ett större antal svenska MMA-utövare gå matcher i Globen den 1 Juni 2019.

Den kommande UFC-galan i Stockholm kan vara den viktigaste i Gustaffsons karriär hittills. Han har förlorat tre titelmatcher och motivationen börjar tryta. Han meddelade för ett tag sedan att om han inte lyckas vinna mot Anthony Smith så skulle han förmodligen lägga handskarna på hyllan.

Anthony Smith gick precis 5 hårda ronder mot mästaren Jon Jones i lätt tungvikt och han har också en hel del att bevisa för att ta sig tillbaka till en ny titelmatch. Detta blir inget lätt möte för ”The Mauler” som nu får möta en otroligt motiverad och hungrig Smith. Anthony Smith kallas för ”Lionheart” och det märktes tydligt att han aldrig ger upp när han mötte mästaren Jones.

Vi kommer även se nordiska stjärnorna Makwan Amirkhani, Daniel Teymur och Lina Länsberg slåss, något som vi verkligen ser fram emot. Alexander Gustafsson förväntades gå en lång match mot mästaren Jon Jones då deras första möte var ett episkt krig som gick alla fem ronder, tyvärr så blev han dock träffad hårt i ljumsken av ett knä från amerikanaren som gjorde att han enkelt kunde bli nedtagen och avslutad på marken.

Vi hoppas att matchen mot Anthony Smith går bättre och tror också att Gustafsson blir enormt peppad av den svenska publiken i Globen, något som definitivt är till hans fördel. Vi får dock inte glömma att han har förlorat på svensk mark förut, då mot Anthony Johnson som lyckades knocka honom inför fullsatt publik.

UFC Fight Night: Gustafsson vs. Smith går av stapeln redan klockan 16.00 med underkortet. Huvudkortet börjar 19.00 och vi ser verkligen fram emot galan!