USA vann VM-Guld i Fotboll med 2-0

Efter helgens bragd utsågs USA som världsmästare i fotboll på damsidan och självaste Donald Trump grattade laget efter bedriften. På hans Twitter syntes följande efter matchen:”Grattis till det amerikanska damfotbollslaget för vinsten i VM.”

Det är dock oklart om laget kommer att besöka honom efter att spelaren Megan Rapinoe riktat sin ilska mot presidenten. Han var dock inte sen med att svara på kritiken via Twitter: ”Vi har inte bjudit in Megan eller laget än, men nu bjuder jag in laget, oavsett om de vinner eller förlorar. Megan borde aldrig vara respektlös mot vårt land, Vita huset eller vår flagga.”

Det som förmodligen svider lite extra är att Megan Rapinoe var en av spelarna som gjorde mål i finalen och efter hennes utspel mot Vita Huset och Donald Trump i synnerhet har prestationerna på fotbollsplanen hamnat lite i skymundan. Rapinoe beskyller bland annat Trump för att vara en tafsare och en man som försöker kontrollera kvinnor, något som det finns en artikel om i People Magazine.

Även Rose Lavelle gjorde mål och det skedde ungefär 70 minuter in i matchen när hon sparkade in bollen bakom målvakten Van Veenendaals vänstra hörn. Det nederländska laget kämpade hårt och stod emot flertalet av amerikanernas avanceringar, men det räckte inte hela vägen.

Matchen spelades i Groupama Stadium i Frankrike och publiksiffrorna var 57 900. Det var alltså väldigt många åskådare på plats även om hemmalaget redan blivit utslaget och matchen följdes även världen över, mycket på grund av att detta nu blev USA:s fjärde VM-guld. Det är även flest guld som en nation har lyckats få vilket gör det hela ännu mer historiskt och något som verkligen imponerade på oss i redaktionen.

Dessvärre stod andra saker i fokus än själva vinsten igår och även om Donald Trump nu bjudit in laget till Vita Huset återstår det att se om någon av dem dyker upp.