Vanessa Kamga utsatt för påhopp

Vanessa Kamga är en friidrottare i det svenska landslaget som nyligen blev utsatt för en rasistisk attack mitt under Finnkampen i Stockholms Stadion då hon blev påhoppad av en okänd man.

Händelseförloppet skedde på följande vis enligt hennes egna ord:

”Folk kollar liksom ofta när man går runt i blågult. Folk är nyfikna, vill ta en autograf eller så. Så jag forstätter gå. Då börjar han gå mot mig ganska bestämt, ganska arg, han kom upp i mitt ansikte, ställer sig och skriker åt mig: ”Äckligt! Du är inte svensk! Du är inte svensk!”.

Inte första gången Vanessa blir utsatt

Hon fortsätte även att förklara hur hon kände inför det hela när det inträffade: ”Jag blev jätterädd. Jag tyckte det var fruktansvärt obehagligt.Han var väldigt hotfull. Man hinner inte tänka så mycket. Min instinktiva reaktion är bara att springa iväg. Jag vänder mig om och kollar om han följer efter. Han har stannat upp och står och stirrar efter mig.”

Vanessa Kamga blev både chockad och rädd, känslor som är helt förståeliga i en sådan pressad situation. Hon vet inte heller om någon i publiken eller personalen vid arenan reagerade på det hela, men enligt henne vill hon nu lämna allt bakom sig.

Detta är inte heller första gången som hon blivit utsatt för liknande påhopp och hon berättade nyligen åt Sportbladet att flera glåpord har riktats mot henne när hon gått runt på stan med vänner.

Kamga är en svensk diskuskastare som vunnit guld i både 2017 och 2018 års svenska mästerskap och det går även att följa henne via hennes Instagram @vanessakamga. Där kan du också läsa hela berättelsen om händelsen som skedde på Stockholms Stadion.

Till vardags tävlar hon åt Uppsala IF och hon är endast 20 år gammal med flera år på sig att bli en av världens allra bästa idrottare. Vi i redaktionen önskar henne all lycka till i framtiden och beklagar även det inträffade.