Patrik Berglund gör premiär i Djurgården

Patrik Berglund kommer att debutera för Djurgården till helgen och enligt tränaren Robert Ohlsson är det av största vikt att få igång honom så fort som möjligt. Han har varit frånvarande på grund av både en ryggskada och en halsfluss, men i tisdags var han med och tränade på isen.

Ohlsson meddelade även följande på en pressträff inför Champions Hockey League: ”Han fick inga dåliga reaktioner på det och fortsätter det bra så kommer han att spela på fredag och söndag. Det är tanken.”

Bröt sitt NHL kontrakt och flyttade hem

Djurgården kommer spela mot polska Tychy på fredag och sedan ta sig an Vienna Capitals under söndagen vilket innebär ett fullspäckat schema för Berglund. Det känns garanterat även bra att komma igång efter en sjukdom som legat i sedan juli vilket förhindrat honom från att delta i alla träningsmatcher hittills.

Robert Ohlsson kommenterade detta vidare:

”Ja, verkligen, både för Patriks egen och vår skull. En yrkesman vill ju alltid utöva sitt yrke, och för vår del är det viktigt att få i gång honom. Jag förväntar mig inga stordåd till helgen, men att han ska få lite matcher och kunna fokusera på sitt spel.”

Patrik Berglund är 31 år gammal och han har även spelat i landslaget och NHL tidigare, något som garanterat kommer förstärka Djurgården som lag. I vintras avbröt han sitt kontrakt med Buffalo Sabres och flyttade till Sverige igen, detta då han ansåg att han inte var lycklig i USA längre.

Dessvärre har han inte hunnit spela några matcher under detta år men förhoppningen är nu att han ska påbörja spela sakta men säkert.Under denna och nästa helg spelas CHL matcher under fyra omgångar medan SHL-premiären äger rum den 14:e september, något som vi verkligen ser fram emot. Vi önskar även Patrik Berglund lycka till i det nya laget, men är också väldigt glada att välkomna hem honom igen!