Sverige briljerar i Finnkampen

Både Daniel Ståhl och Angelica Bengtsson gjorde väldigt bra ifrån sig under Finnkampen som gick av stapeln 24:e Augusti. Ståhl var dessutom i toppform efter en redig flopp i lag-EM som vi skrev om tidigare, samt att Bengtsson klarade 4,61 i stavhopp.

Daniel Ståhl Briljerar

Ståhl lyckades med resultatet 69,42 redan med första kastet och dessa segrar blev väldigt överlägsna, något som vi givetvis är glada över.  Han berättade även följande i den tv-sända intervjun efter kastet: ” Jag är nöjd med trycket. Lite ostabilt i ringen. Men jag ville ha kul i ringen och det kändes bra. Jag har haft en bra känsla hela säsongen. Jag är redo för VM.”

Kajsa Bergqvist var också imponerad över Ståhl och sa följande: ”Det är dunder och granater i de där stålarmarna igen.”

Angelica Bengtsson gjorde dessutom ett Finnkampsrekord på 4,61, en höjd som hon klarade redan vid första försöket. Michael Tornéus var också med för sista gången och han hoppade 7,78 som resulterade i en fjärdeplats och ett säsongsbästa: ”Jag har haft otroligt roligt även om jag hade velat hoppa längre. Jag är tacksam för att få vara här. Jag försöker att bara njuta. Man försöker fokusera men det är svårt när man räknar antal hopp man har kvar i tävlingen och karriären.”

 

Sveriges Guldhopp inför VM i Doha

Finnkampen blev således en stor succé och resultatmässigt såg det ut följande: Herrarna vann med poängsiffrorna 228-181 medan damerna dominerade med 217-192,5. Vi såg även dubbla Finnkampsrekord från våra svenska stjärnor och det kunde inte ha börjat bättre.

Daniel Ståhl kastade också väldigt långt och även om hans officiella resultat blev 69,42 så gick ett av kasten bra mycket längre, dock gjorde han ett övertramp och kastet blev inte godkänt vilket vi tycker är tråkigt då det kunde ha blivit ett ännu bättre resultat.

Ståhl är för övrigt det svenska guldhoppet inför VM i Doha, men än så länge har han siktet inställt på SM: ”Nej, nu är det bara SM nästa helg som gäller.” svarade han reportrarna på plats när han fick frågan.