Daniel Ståhl sågas av tränaren

Daniel Ståhl är en svensk friidrottare som fokuserar på diskus och kulstötning, två grenar som kräver enorm styrka och koordination. EM i Bydgoszcz pågår för fullt och tränaren Vesteinn Haftensteinsson valde tidigare att rikta kritik mot Ståhl på grund av vätskebristen som ansågs vara anledningen till hans dåliga resultat.

Till Sportbladet hade han kommenterat händelsen följande: ”Är det så är det jäkligt oproffsigt.”

Daniel Ståhl kom på tredje plats i lag-EM som hålls i Bydgoszcz, något som tränaren var mindre nöjd med. Den dåliga prestationen handlar enligt flera källor om vätskebrist och Ståhls tränare valde även att berätta mer utförligt om saken:

”Ja, det var jäkligt varmt och han har tydligen missat att dricka tillräckligt. Då kokar det i hans stora kropp och han klarar inte av att prestera. Det är den förklaring jag fått och då får jag köpa det. Han var helt orkeslös och benen var tunga som bly. Och är det så är det jäkligt oproffsigt. Då är det hans eget fel. Och det får inte ske på den här nivån.”

Både Ståhl och tränaren Haftensteinsson var enligt egen utsago förbannade efteråt och det förklarades ytterligare av tränaren: ”Han är så stor att han måste dricka dubbelt så mycket som alla andra. Och han kände sig väldigt dum efteråt.”

Resultatet på 61,38 är det sämsta som Ståhl lyckats med under denna sommar vilket givetvis är tråkigt att se. Vi får nu avvakta och se om han kan rätta till misstagen som skedde tidigare och se om han kan vända det till något positivt framöver.

Spårvägens FK

Daniel Ståhl tävlar i vardags åt Spårvägens FK och han är 2 meter lång och väger 145 kilo. Han tävlar i både diskus och kulstötning, men han påbörjade sin karriär i ishockey i Järfälla IK. Han har även spelat för Sollentuna HC och AIK men gick senare över till friidrotten när han blev tonåring.

Ståhl har vunnit flera medaljer och han har exempelvis tagit guld under åren 2015, 2016 och 2018. Detta skedde i grenen kulstötning under de svenska mästerskapen.