USA besegrade Sverige med 2-0 i Fotbolls-VM

I det efterlängtade mötet mot USA föll det svenska damlandslaget med 0-2 mot ett starkt USA, något som vi hoppades inte skulle ske. Detta innebär att Sverige får möta Kanada i åttondelsfinalen som spelas nu på måndag, något vi givetvis hoppas går vägen.

Sverige har förlorat mot USA förut och dessutom utan att lyckas få in ett enda mål, något som skett hela tre gånger. Denna match avgjordes redan efter 2 minuter och 42 sekunder när amerikanska laget fick in sitt första mål via spelaren Lindsey Horan.

Målet skedde via en hörna rätt in från vänsterkanten och även om den granskades för offside blev den officielt godkänd.

Efter en kort stund in i den andra halveleken kom ytterligare ett mål från USA som ökade ställningen till 2-0, och även här var det tal om offside. Målet godkändes dock och slutresultatet blev officiellt 2-0 mot Sverige vilket givetvis var olyckligt för våra svenska spelare.

Sverige vs usa

Sofia Jakobsson intervjuades efter matchen och hade följande att säga: ”Det var en jobbig match, mycket springa. Vi spelar ändå en bra fotboll, speciellt i slutet av första och i början av andra så skapar vi en del bra chanser. Deras andra mål är en del tur tycker jag, vi har ändå mycket positivt att ta med oss och mycket att förbättra också.”

”Montpellier HSC”

Hon spelar som forward i Montpellier HSC till vardags och blev dessutom vald till den bästa spelaren i den franska ligan mellan åren 2014 och 2015. Nu väntar åttondelsfinalen mot Kanada som spelas i Parc des Princes, något som vi givetvis ser fram emot.

Det kanadensiska laget är starkt både fysiskt och taktiskt vilket innebär att de är bra att göra snabba omställningar om det behövs. Detta kommer bli en tuff kamp som kan avgöras med väldigt små marginaler.

Åttondelsfinalen går av stapeln 24/6 klockan 21:00 och vi håller redan tummarna för att det ska gå vägen för våra svenska stjärnor.