USA vinner mot Chile med 3-0 i Fotbolls-VM

Det amerikanska damlaget i VM har dominerat med sina enorma prestationer på spelplanen detta år, något som vi märkte redan vid totalkrossen av Thailand med målsiffrorna 13-0.

Nu är USA tillbaka med en vinst mot Chile med 3-0, något som till stor del beror på det starka laget och de otroligt skickliga spelarna som exempelvis Carli Lloyd som blev historisk med prestationen av att göra mål i sex raka VM-matcher.

Carli Lloyd är redan 36 år gammal och en veteran inom det amerikanska laget, men det stoppade inte henne från att sparka in bollen i mål från straffområdet efter endast 11 minuter spelad tid. Till reportrarna meddelade hon följande efter sin prestation: ”För mig handlar det inte om att slå rekord utan om att vinna en till VM-titel med det här laget.”Usa VS Chile

Lloyd nickade dessutom in bollen efter en hörna som även avslutade matchen med målsiffrorna 3-0 för USA, något som fick oss att haja till och få upp ögonen ytterligare för denna stjärnspelare.

När hon fick frågor om Sveriges damlag och hur hon ser på oss som motståndare uttalade hon sig följande: ”Det kommer inte att bli någon enkel match mot Sverige men vi ser fram emot att möta dem. Chile gav oss en tuff match i dag också så all heder till dem.”

VM pågår för fullt i Parc des Princes som är beläget i Paris, och med åskådarsiffrorna 45 594 var detta en av de mest populära matcherna på länge. För USA väntar nu Sverige och det är alltid jobbigt att hålla tummarna för vårt lag när vi ser hur dominanta amerikanerna har varit, men det hindrar oss däremot inte att hoppas på det bästa.

Chile bjöd däremot på mycket motstånd och matchen hade kunnat sluta med ännu fler mål för USA om inte målvakten höll målantalet nere med sina räddningar. Tyvärr räckte det inte hela vägen och USA gick vidare efter en stark insats mot Chilenska laget.