Sverige vinner med 1-0 mot Kanada i Fotbolls-VM

Gårdagens vinst betyder att Sverige nu är klar för kvartsfinal efter en ordentlig rysare mot Kanada. De största hjältarna i denna match var helt klart hedvig Lindahl som räddade straffar, men även Stina Blackstenius som fick till målet mot det tuffa motståndarlaget.

Blackstenius har inte lyckats med ett enda mål på över ett år innan gårdagens match och vi i redaktionen blev förvånade och glada på en och samma gång när hon sparkade in bollen i mål med hjälp av medspelaren Kosovare Asllani. Det tog endast 10 minuter in i andra halvleken för svenskarna att ta ledningen, något som Stina Blackstenius kommenterade på följande vis: ”Var det någon gång målet skulle komma så var det väl i dag. Jag har verkligen fått slita för det där målet. Det är en otroligt bra passning från Kosse. Jag hamnade lite i offsideposition några sekunder innan men hinner rätta till den positionen innan Kosse drar fram bollen. Passningen är så pass bra att jag bara kan löpa på den.”

Vi är väldigt imponerade av Stina Blackstenius och hennes insats bevisar bara att samtliga spelare i laget spelar en viktig roll, men även att det alltid finns möjlighet att vända en match när det väl gäller. Det är ju även därför som vi gillar fotboll så mycket. Till Expressen meddelade hon följande: ”Äntligen får jag utdelning, jag har väntat på det här målet. Det betyder mycket för mitt självförtroende. Man kan inte komma ifrån att det blir en liten frustration att inte göra mål.”

Kosovare Asllani flikade in till reportrarna på plats efter matchen: ”Jag sa faktiskt till henne i morse att idag gör du mål. Ibland handlar det bara om att ge självförtroende och veta att någon tror på dig. Om du frågar henne så vet hon om att jag sa att hon ska göra mål så väldigt kul att hon gör det.”

Nu väntar Tyskland och den matchen spelas på Lördag klockan 18.30, något som vi givetvis ser fram emot. Kommer vi se en ny målskräll av en svensk stjärna även då? Det kan vi endast hoppas på, men efter en rysare som denna behöver vi några dagars återhämtning!