Otto ”All in” Wallin siktar på seger

Otto Wallin går sin livs kamp i helgen mot ”The Gypsy King” , eller Tyson Fury som han egentligen heter. SVT Sport var tidigt framme och intervjuade tungviktsboxaren, men nu har han ställt upp på ytterligare en intervju.

Wallin är idag 28 år gammal och har fått sin livs chans genom att möta Tyson Fury, något som han säger skulle kunna förändra både hans liv, men även familjens om han skulle vinna. På söndag morgon kommer han att boxas mot en av de bästa i världen för att försöka bevisa både för sig själv och sina fans att han förtjänar chansen som han fått.

Detta är en Super Fight för otto!

T-Mobile Arena där det hela sker rymmer 20 000 åskådare och allt sänds live från Las Vegas. Förväntningarna är enorma och detta sätter även mycket press på Otto Wallin, något som han dock inte verkar stressa över:

”Det känns fantastiskt. Det är kul att allt hårt jobb jag har lagt ner genom åren äntligen betalar av sig. Nu är jag här. Men hemma är alltid hemma. Att få boxas i Sundsvall var också stort för mig.”

Wallin fick även frågor hur det kändes med all medial uppståndelse kring fajten, mycket med tanke på att han inte är lika högt rankad som motståndaren Fury:

”Jag har aldrig varit med om så mycket uppståndelse inför någon av mina matcher. Jag har gjort massa media, men tvingats tacka nej till mycket också. Jag har inte varit på den här nivån tidigare, men nu ska jag presentera mig och visa att jag hör hemma här.”

Nästan på ”Ingo-Nivå”

Otto Wallin fortsätte sedan att berätta mer ingående om vad en vinst skulle betyda för honom och hans familj:

”Det skulle vara otroligt stort att vinna. Det skulle förändra livet för mig och min familj. Jag skulle bli en legendar där hemma. Nästan på ”Ingo”-nivå. Tyson Fury är den bäste tungviktaren i världen just nu. Det var han som detroniserade Klitschko och jag tycker också att han slog Wilder förra året även om den matchen slutade oavgjort hos domarna. Men många stora mästare har fallit förr och förhoppningsvis gör Fury det i helgen.”