Svenskarna lyckades inte hela vägen i Skidskytte-VM

Mona Brorsson var återigen nära att lyckas, men bommade dessvärre skyttet efter tre nollor. Detta blev dessutom en repris från föregående VM där hon fick se ett liknande resultat.

Sverige ställde upp med en stark laguppställning som bestod av båda systrarna Öbeg, Ingela Andersson, Emma Nilsson, Mona Brorsson och Linn Persson där den sistnämnde Persson presterade mycket fin form under världscuppremiären under söndagen. Hon placerade sig på femte plats vilket är helt klart godkänt, men gav sig även ut som första svensk i spåret.

Brorsson presterade också med mycket god stabilitet, hela vägen fram till det sista skyttet som skedde stående. Där bommade hon med tre nollor och hade följande att säga om det hela:

”Tre bom är för alldeles för mycket men det är en duglig placering och ah… De sitter inte i dag men det är ett litet, litet, steg framåt. Det är ett lopp med mersmak. Jag känner att jag kommer närmare och närmare. Någon gång så kommer jag sätta de där. Jag var trött kände jag och orkade inte hålla fokus. Det som är positivt är att jag skärper mig på de två sista och sätter dem.”

Kollegan Hanna Öberg bästa svensk

Hanna Öberg kom tia efter en bom vardera i de tre sista skjutningarna och även om det inte blev en placering på toppen anser vi i redaktionen att våra svenska damer gjorde en stark insats under VM.

Justine Braisaz vinnare

Den allra bästa skidskytten detta år blev Justine Braisaz som endast är 23 år gammal, samt att hon tog sin andra världscupvinst hittills. Hon blev intervjuad av medierna på plats och hade följande att säga om sin vinst:

”Det är en bra dag. Senaste tävlingen för fyra dagar sedan hade jag en jobbig dag och gjorde sex misstag och var jättenervös. Men idag bestämde jag mig för verkligen njuta och det var huvudmålet.

Brorsson utvecklar bommarna

Mona Brorsson gjorde ett bra lopp, men föll vid skyttet i det sista momentet och det var även detta hon fick en hel del frågor om från medierna på plats, något som hon utvecklade följande:

”Nej men alltså… Jag känner att jag kommer närmare och närmare. Alltså jag vet ju, någon gång kommer de ju att sitta där och då är jag banne mig högt upp alltså. Inför sista skyttet var jag trött och kände att, jag orkar inte hålla fokus. Det som ändå är positivt är att jag skärper mig efter tre skott och jobbar in de två sista. Men jag var sliten och det var tufft ute i spåren och jag gick ganska hårt i början och fick väl sota lite för det i slutet.

Ska man bomma ska man bomma snabbt, det är en sak som jag måste jobba på. Att kunna skjuta med en bättre rytm. Det är svårt att hitta den där balansen och jag är inte där riktigt än. Så det är saker att nöta vidare på. Idag när det är distans och skotten är värda så mycket så borde man hålla igen lite mer kanske. Men det har också varit mitt problem. Att jag håller skotten för mycket och blir passiv, rädd och siktar sönder så att det blir en bom ändå.”