Tankovic leder skytteligan i Allsvenskan

Muamer Tankovic är en väldigt duktig spelare och säsongen i Hammarby har gått alldeles utmärkt. ”Mujo” leder nu skytte, assist och poängligan i Allsvenskan och en stor anledning varför Hammarby är så högt placerad är tack vare hans insatser på fotbollsplanen.

Tankovic är en mittfältare som är väldigt kreativ och offensiv tillsammans med Alexander Kacaniklic och Nikola Djurdjic, en trio som ofta skapar flera målchanser.

Han har dock gjort flest mål av alla och leder med elva mål och sju assist på endast 19 ligamatcher.

Första att vara i top på tio år

Statistikföretaget Gracenote tog fram data på att en spelare aldrig toppat dessa tre ligor på minst tio år, något som ”Mujo” historisk inom svensk fotboll. Om man frågar honom själv så låter det på följande vis:

”Jag har satt upp mål inför säsongen hur många mål jag ska göra. Jag är snart klar med det och säsongen är inte klar. Jag får sätta upp nya snart.”

Muamer ”Mujo” Tankovic är 24 år gammal och född i Norrköping där han även påbörjade sin fotbollskarriär. Som ungdom spelade han i många U17 och U19-landskamper för Sverige och fick sin debut inom Premier League redan 2014.

Sin professionella debut fick han i den engelska klubben Fulham i februari 2014, men under sommaren samma år skrev han på för AZ Alkmaar. Den 10 augusti 2017 såldes han till Hammarby och kontraktet skrevs på 3 år, något som visade sig vara en väldigt bra affär för klubben.

Hammarby lyckades redan i somras att göra 20 mål på fyra raka matcher och många av framgångarna beror på stjärnspelare som Muamer Tankovic.

Vi hoppas att det går fortsatt bra för Hammarby och det ska bli spännande att följa utvecklingen av laget som har ett väldigt gott samarbete mellan spelarna och ett otroligt driv som vi inte sett på flera år. Vi gratulerar även Muamer Tankovic till alla mål och assists och önskar honom fortsatt lycka till!