Felix Michel går över till AIK

Mittbacken Felix Michel lämnar AFC Eskilstuna för att börja i AIK via ett treårskontrakt som nyligen skrevs på. Via ett pressmeddelande av AIK:s sportchef fick vi veta följande: ”Felix har egenskaper för att befästa och utveckla AIK:s sätt att spela. Han har både potential och färdigheter som gör att han kommer att bidra till AIK på både kort och lång sikt. Hans bakgrund, personlighet och driv passar väl in i vårt truppbygge och den identitet som vi vill att spelartruppen ska utstråla.”

Michel är en skicklig spelare som har en libanesisk bakgrund och han har även spelat i Libanon för landslaget sedan 2018. Han fick sin professionella start i klubben Syrianska via sin debut 2013 i A-laget, men gick sedan vidare till det turkiska laget Eskişehirspor. Flytten till AIK blir nu hans största och han är givetvis otroligt taggad inför det hela: ”Det är en fantastisk känsla att skriva på för en av Skandinaviens absolut största klubbar och det är även det största steget i min fotbollskarriär hittills.”

AIK

Även AIK meddelar om flytten via sin hemsida där de skriver att flytten sker omgående och kontraktet gäller fram till den 15:e Juli 2022. När han väl börjar spela kommer han få numret 12 på tröjan och nu har han verkligen ögonen på sig med tanke på vilken storklubb han skrivit avtal med. Felix Michel har hittills spelat 5 landskamper i A-laget och även ett mål mot Nordkorea 2019.

Michel spelade även med sin bror under sin tid i AFC Eskilstuna och detta beslut tog han eftersom att det kändes bekant att spela med brorsan, även om de har precis samma position: mittback. De ville båda ändå spela tillsammans och det har även inneburit att de fått kämpa mycket om positionen och skapat en sund rivalitet i syfte av att förbättra varandra.

Vi håller nu tummarna för att Felix Michel platsar väl in i det omåttligt populära laget AIK och önskar honom lycka till i karriären!