Streama Allsvenskan

För att kunna se matcher och turneringar inom olika sporter så fick man för ett par år sedan nöja sig med vad man kunde hitta på tv:n. I takt med teknikens framfart så är det idag möjligt att se nästan vilka sporter du vill, från större evenemang så som Allsvenskan till mer obskyra sporter, nästan vart du vill och när du vill.

Att kunna streama dina favoritspel direkt genom datorn, surfplattan eller mobilen ger dig friheten att kunna följa det du är intresserad av både live såväl som i efterhand även när du är ute på språng. Oavsett om du spelar på stryktipset.org eller om du vill heja på ditt favoritlag så är det enkelt att följa Allsvenskan online när och vart det passar dig bäst.

Var kan jag streama Allsvenskan online?

Hur och var du kan streama Allsvenskan beror på vem som har rättigheterna till sändningarna och detta kan variera beroende på vart du är någonstans. Om du planerar att titta på sport på tv inom Sveriges gränser så är det Discovery+ (tidigare Dplay) som du ska vända dig till. De streamar i HD vilket innebär att du kan följa Allsvenskan live i den bästa kvalitén som du kunde hoppas på.

Här kan du också hitta live streams till samtliga matcher så att du enkelt att välja vilka som du är intresserad av att kolla på på ett och samma ställe. Detta skiljer sig kanske från andra tjänster som ibland kan välja att fokusera bara på enskilda matcher istället för hela turneringen.

Hur kan jag se Allsvenskan från utlandet?

Här har du flera alternativ att välja bland när det gäller att streama de sporter du är intresserad av. På grund av sändningsrättigheter så kan det ibland vara svårt att nå de svenska sändningarna om du är utomlands då dessa rättigheter ofta är begränsade till ett visst område. Resultatet blir att du får ett felmeddelande när du försöker nå streamen och helt enkelt blir utelåst från tjänsten.

Den goda nyheten är att det inte behöver vara så krångligt att få tillgång till de matcher du är intresserad av ändå. Om du absolut vill kunna få tillgång till de svenska sändningarna men befinner dig utanför de områden som täcks av rättigheterna så är ett alternativ att använda sig av en VPN för att helt enkelt ansluta till en svensk server och på så sätt nå de svenska sändningarna. Om du redan har ett konto hos till exempel Discovery+ så kan detta vara ett bra alternativ om du till exempel är utomlands på semester när dessa sändningar sker.

Beroende på vart du befinner dig så finns det också andra alternativ att välja bland. Är du inom EUs gränser så är det Eurosport som har sändningsrättigheterna för Allsvenskan och du kan se matcherna genom dem både online såväl som på tv.

Många spelbolag så som Bet365 sänder också matcherna direkt genom hemsidan. Det enda du behöver för att komma igång är att skapa ett konto och göra en insättning på minst 50 kronor. Sedan är det bara att tuta och köra. Notera att du behöver inte använda din insättning för att spela på matchen du vill se utan du kan använda dina pengar hur du vill på deras hemsida. Något annat som kan vara värt att hålla koll på är att Bet365 också begränsar de tillgängliga sändningarna beroende på din IP-adress, vilket betyder att beroende på vart du befinner dig så kan de förhindra dig från att se matcherna. Dessa begränsningar kan du dock som sagt ta dig förbi med hjälp av en VPN. Om du inte vill använda dig av en VPN så kan det istället löna sig att dubbelkolla med dem först att matcherna är tillgängliga där du är innan du skapar ett konto.

Hur kan jag se Allsvenskan på TV?

Inom EU så är det som sagt Eurosport som har rättigheterna till Allsvenskans sändningar och detta gäller även i Sverige. Det är Discovery som äger Eurosport vilket betyder att om du har tillgång till Discoverys kanaler så har du antagligen också tillgång till Eurosport, annars är det självklart möjligt att köpa hem dessa kanaler till din TV också.

Beroende på vart du köper dina kanalpaket så kan du i många fall också få tillgång till att streama dessa kanaler även direkt genom din dator eller surfplatta om du hellre skulle vilja det. Detta kan kanske framförallt vara ett bra alternativ om ni är flera i familjen som vill kunna titta på olika saker men kanske bara har tillgång till en tv.

Utöver Allsvenskan så kan du också se bland annat landslagsfotboll eller Europa League. Och som du kanske redan hade gissat så har du självklart också tillgång till många andra sporter också.

Det finns idag flera olika operatörer som erbjuder Discovery och Eurosport i sina utbud när du beställer tv hos dem. Du har också som alternativ att kontakta Discovery direkt för mer information och hjälp att få hem deras kanaler till din tv.