Zlatan skadade motspelare

Zlatan Ibrahimovic är aktuell igen efter att ha skadat en motspelare med en armbåge i slutskedet av en MLS-match mellan LA Galaxy och Los Angeles FC. Det var spelaren Mohamed El-Munir som åkte på en skallfraktur efter att Zlatan skadat honom i en nickduell genom att träffa honom med armbågen i huvudet.

Tidigare avstängd.

Ibrahimovic har redan blivit avstängd i två tidigare matcher och detta kan eventuellt resultera i en ny avstängning av ligans disciplinära kommité som eventuellt kommer att titta närmare på saken. Zlatan har haft väldigt kort stubin på sistone och det verkar som att hur han än gör så hamnar han i blåsväder, särskilt i laget där han nu spelar.

Vi rapporterade tidigare om samma match och då skrev vi om hur Zlatan gjorde ett hattrick för andra gången i MLS-ligan, något som givetvis även är en positiv och imponerande nyhet. Tyvärr hamnar prestationerna lite i skymundan när negativa händelser som denna träder fram och vi hoppas givetvis att Mohamed El-Munir snart är på bättringsvägen.

Under matchen blev han kvarliggande länge och fick även bytas ut då han inte kunde fortsätta, något som givetvis är väldigt olyckligt. Zlatan själv har gått ut och sagt att han är som en ”Ferrari bland fiats” när han syftade på de andra spelarna i MLS-ligan, eller Major League Soccer som det är en förkortning av.

Till ESPN sa han följande: ” MLS är inte som ligorna i Europa, för att vara ärlig. Förr spelade jag med spelare på min nivå, eller som åtminstone nästan var det. Det gjorde spelet mycket lättare. Här är jag som en Ferrari bland Fiats. Och det kan hända att Ferrarin blir en Fiat, eller att Fiaten blir en Ferrari,”

Det återstår nu att se om det blir någon disciplinär åtgärd av det hela, men endast framtiden kan utvisa hur det blir med vår folkkäre Ibrahimovic.