Djokovic och Federer vidare i Masters

Både Roger Federer och Novak Djokovic är nu vidare efter tredje omgången i turneringen Cincinnati Masters. Djokovic spelade mot Sam Querrey i tisdags och inledde med lite nervositet till en början, men vinsten kom ändå med poängsiffrorna 7.5, 6-1.

Efter matchen ställde reportrarna på plats frågor om vinsten och hur det kändes att vara mästare, något som Djokovic besvarade på följande vis:

”Det faktum att jag är regerande mästare påverkade mig varken positivt eller negativt. Det var bara glädje att vara tillbaka på plan och att tävla igen för det har gått en tid sedan Wimbledon-finalen.”

Han anmärkte dock att han hade behövt mer tid att återhämta sig mentalt från den tuffa finalen i Wimbledon mot Federer, och enligt egen utsago tog det lång tid att ladda om batterierna, framförallt mentalt.

Federer möter vinnaren av Stan Wawrinka

För Roger Federer gick det däremot bättre och han slog ut Juan Londero med poängsiffrorna 6-3, 6-4. Matchen påging dessutom endast i cirka 60 minuter jämfört med Djokovic som tog hela 1 timme och 18 minuter på sig.

Djokovic kommer nu få möta Pablo Carreno Busta från Spanien och Federer kommer möta vinnaren av Stan Wawrinka och Andrey Rublev.

Mötet som sög musten ur båda spelarna handlar om finalen i Wimbledon som blev något historisk med tanke på att ingen av de två herrar ville ge upp. Den enda anledningen att Djokovic lyckades knipa vinsten var att Federer till slut fick en felträff på bollen och matchen avgjordes i tie break efter hela fem timmar av spel.

Tack vare att Djokovic vann Wimbledon finalen lyckades han även bli historisk med fem Wimbledon titlar, lika många som Björn Borg. Han delade även med sig av sina tankar efter vinsten och då lät det såhär: ”När jag var liten och drömde om att bli tennisspelare var det här i Wimbledon jag ville prestera och vinna. Denna vinst är extra speciell för mig när jag kan dela den med min son och familj som är här och tittar.”