Nate Diaz vann sin comeback

Legenden Nate Diaz som historiskt besegrade Conor McGregor 2016 gjorde sin comeback igår efter hela tre år, detta skedde under helgens numrerade UFC-gala via en poängvinst av Anthony Pettis, en fighter som tidigare varit mästare i lättviktsdivisionen.

Problemet med återkomsten har varit att komma överens om ersättningen, ett faktum som UFC:s president Dana White påtalat flera gånger. Diaz ska enligt honom vara väldigt svår att förhandla med, men på något sätt har de ändå lyckats och enligt Nate Diaz vill han nu möta Jorge Masvidal eller Conor Mcgregor i en trilogi.

Diaz vs Pettis

Helgens möte mot Pettis liknade på många sett en Diaz i högform där slagvolymen överväldigade motståndaren som inte hade mycket att sätta emot. På marken såg det ungefär likadant ut och Diaz hade övertaget även där, något som Pettis blev märkbart överraskad av.

Angående sina nästa matcher sa Nate Diaz följande:

”Det finns inte många gangsters kvar i den här sporten. Han är en av dem. Jag har ”den tuffaste jäveln i världen”-bältet och det vill jag försvara mot Masvidal. ”

Om Conor Mcgregor matchen skulle bli aktuell svarade han:

”Om det passar in i schemat så. Jag vill möta de tuffaste i världen så om de vill att jag ska möta Conor får de ringa mig och säga det.”

Att Nate Diaz såg så pass bra ut efter tre år av inaktivitet var väldigt imponerande och vi i redaktionen överraskades även av hans förbättringar gällande knän mot huvudet när han pressade Pettis mot buren. Det märktes att han hade tränat mycket på strategin och Diaz är på många sätt en väldigt komplett fighter även om han är mest känd för sin boxning.

Diaz är nu 34 år gammal och vi vet inte hur länge han kommer vilja fightas inom den största organisationen någonsin. Vi hoppas att han får matcherna bokade som han önskade sig efter vinsten.