Tankovic berättar ingående om hans succékarriär

Muamer Tankovic är en fotbollspelare som i dagsläget är aktuell i Hammarby där han leder både skytte- och assistligan 20 matcher in i allsvenskan, något som ingen annan spelare lyckats med tidigare. Detta är även anledningen varför reportrar är så intresserade av supertalangen och i en längre intervju med SVT Sport berättar han mer ingående om hur det hela gick till och vad som står bakom hans enorma succé.

Tankovic är en sällsynt kombination av en bra spelare

Det finns oftast spelare som är duktiga på att skjuta in bollen i mål medan andra är bättre på att få fram bollen mot målskytten, Tankovic är dock en sällsynt kombination som är bra på båda saker och det är även där som han briljerar jämfört med många andra allsvenska spelare.

Enligt honom är det väldigt enkelt och med egna ord berättar han följande: ”Förr kunde jag vara lite för stillastående, ta in bollen och försökte kanske showa lite för mycket. Nu är målet mitt mål och det är dit jag ska. Jag är mer direkt mot mål. Vissa är lite chockade att det går så som det går, men jag är inte chockad alls. Jag har alltid vetat om att jag har det här i mig. Sedan unga dagar har jag alltid varit en duktig fotbollsspelare, jag har dominerat i alla åldrar. Att det här skulle komma nu var bara en tidsfråga”

Funderar på att byta klubb

Den 2:a September har han möjlighet att byta klubb igen och det är något som han också funderar över: ”Jag har inte bestämt mig för att stanna eller för att gå. Grejen är att jag vill utomlands, det är ingen hemlighet och när jag kom till Hammarby var det så dialogen gick: ”Du ska komma hit till Bajen och göra det bra, sen ska du utomlands igen. Men klubben utvecklas också, så varför skulle man inte kunna stanna här. De har stora planer de också, samtidigt vill man testa på och se hur bra man kan bli.”

Vi får helt enkelt avvakta och se hur det blir med en eventuell flytt, men vi följer givetvis Muamer Tankovic karriär noga och rapporterar så fort vi får reda på något konkret.