Svenska UFC stjärnan Pannie Kianzad tillbaka i buren

Pannie Kianzad är en svensk MMA-utövare som du kanske har stött på under The Ultimate Fighter där hon deltog och tävlade, eller från några av hennes matcher i UFC. Hon är nu aktuell med ett inhopp mot Julia Avila vid nästa numrerade UFC gala som går av stapeln nästa helg.

UFC galan har siffran 239 och den sker i fighterstaden Las Vegas under helgen den 6 Juli.  Detta är ett kort som dessutom bjuder på återkomsten av regerande lätt tungviktsmästaren Jon Jones som besegrade Alexander Gustafsson hela två gånger.

Alexander Gustafsson

Pannie Kianzad är 27 år gammal och hon fick inget förnyat kontrakt efter sin förlust mot Macy Chiasson, något som tog hårt på henne och hennes karriär. Nu får hon dock återigen chansen att fightas i världens främsta MMA-organisation och vi kommer givetvis följa hennes match med spänning.

Kianzad hoppar in som ersättare för Melissa Gatto som skadade sig och inte kunde delta i årets kanske mest upphajpade gala. Sommargalorna inom UFC brukar ske samtidigt som International Fight Week arrangeras, något som gör dem ännu större.

På Instagram skriver Pannie Kianzad följande: ”Jag är tillbaka där jag hör hemma, men det här är bara början.” Hon är alltså mer än redo att möta ett tufft motstånd på väldigt kort varsel och det är härligt att se att hon är så förberedd och lugn inför mötet.

Kianzads senaste match skedde under Superior Challenge i Stockholm den 11 Maj där hon vann på poäng efter tre ronder mot Iony Razafiarison.  Detta innebär att hon redan var i matchform för att ge sig på nästa motståndare och när UFC ringde och ville ha tillbaka henne tvekade hon inte en sekund.

Matchen kommer att gå i bantamvikt som är 136 pounds eller 61 kilo och hennes motståndare gör sin debut inom UFC. Det betyder däremot inte att det blir ett lätt möte, hon har redan vunnit fem av sina sex professionella matcher och är väl förberedd att möta Pannie Kianzad.