Asllani byter klubb

Den svenska landslagsstjärnan Kosovare Asllani lämnar nu sin hemmaklubb i Linköping för nya utmaningar inför karriären utomlands. Hon bryter även sitt kontrakt i förtid eftersom hon känner att tajmingen står rätt i tiden, något som vi är beredda att hålla med om med tanke på hennes insatser i sommarens VM.

Hon är en av de bästa spelarna i Sverige och hjälpte landslaget att ta brons i fotbolls-VM i Frankrike vilket gör henne mer aktuell än någonsin. Hennes agent Arash Bayat säger att de har kommit överens med Linköping om att bryta kontraktet i förtid enligt ”Kosses” önskan att få spela utomlands igen, samt att hon nu snart 30-år fyllda känner att det är dags att röra på sig.

Kosovare Asllani
Kosovare Asllani

Det har alltid funnits en intresse för hennes talang och under VM ökade det ytterligare med tanke på hennes prestationer på fotbollsplanen. TT ställde frågor gällande saken till hennes agent och undrade vad Linköping hade att säga om det hela.

Arash Bayat svarade följande: ”Jag vill inte gå in och prata om Linköping, jag företräder ”Kosse”. ”

Ny klubb inte färdigförhandlad

Enligt agenten är det inte klart ännu, men han kunde avslöja följande: ”Det kommer troligtvis bli klart inom väldigt kort. Det finns flera klubbar som har ryckt i henne och som vi har pratat med. Vi ska åka och besöka några klubbar. Det handlar om två, tre stycken. Alla vet att hon varit under kontrakt, så det är förhandlingar som ska till.”

Asllani har spelat utomlands förut och hon har exempelvis spelat för Chicago Red Stars i USA, samt PSG i Frankrike och Manchester City i England. Kommer vi att se henne i något av dessa lag igen? Mycket pekar på det, men ännu finns inget definitivt svar.

Linköping ligger just nu på tredje plats i damallsvenskan och omstarten sker nu i helgen, något som Kosovare Asllani alltså inte var intresserad av.